Illalla tv:ssä: Lihallisia himoja ja päihteidenkäyttöä – kaksi nuorta Suomi-tyttöä karkaavat maaseudun rauhasta

IMDb-arvosana on 6,3.

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Kielletty hedelmä (2009)

Kaksi nuorta tyttöä karkaa kotoaan, maaseudun rauhasta ja uskonnollisista perheistään, kesäiseen pääkaupunkiin etsimään vapautta ja ensimmäisiä suuria kokemuksia.

Näyttelijöinä Marjut Maristo sekä Amanda Pilke. Ohjauksesta vastaa Dome Karukoski.

Episodin arvostelussa sanottiin seuraavasti:

”Kielletyn hedelmän aihe on sikäli vaikea, että sen parissa voisi helposti livetä mustavalkoisuuteen ja romantisoituun kapinakuvaukseen. Karukoski ja käsikirjoittaja Aleksi Bardy ovat kuitenkin onnistuneet muodostamaan asetelmasta kiitettävän moniulotteisen kokonaisuuden. Itse asiassa kaoottinen Helsinki näyttäytyy elokuvassa monin tavoin epämiellyttävämpänä kuin turvallinen lestadiolaisyhteisö, jonka huolehtivaisuus kuitenkin kääntyy alati painostavuudeksi.

Karukosken tuotos on nimenomaan nuorisoelokuva, ja sääntöjen kyseenalaistaminen tuodaan esille enimmäkseen lihallisten himojen sekä päihteidenkäytön avulla. Tämä on pettymys, sillä liikkeen kammo esimerkiksi homoseksuaalisuutta tai teatterin kaltaisia arkipäiväisiä asioita kohtaan kaipaisi enemmän ravistelua. Toisaalta yksi elokuvan kauneimmista kohtauksista kuvaa nimenomaan Raakelin ensikosketusta elokuviin.”

Elokuva on myös Yle Areenassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 03.08.2022 klo 21.35, YLE TV2

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut