Dome Karukosken ohjaama jännityssarja on upean näköinen televisiotuotanto

Kuusiosaista sarjaa esitetään C Morella.

Parin vuoden takaisen Tolkien-elokuvan jälkeen Dome Karukoski jatkaa uraansa brittiläisen televisiosarjan parissa.

The Beast Must Die on BBC:n ja ITV:n yhteisen suoratoistopalvelun Britboxin ensimmäisiä nimikkeitä. Sarjan tuotantoyhtiö on Ridley Scottin perustama Scott Free.

Suomessa sarjaa esitetään C Morella.

Cush Jumbo (The Good Wife) esittää opettajaa nimeltä Frances, joka alkaa omatoimisesti tutkia kuusivuotiaan poikansa kuolemaan johtanutta yliajoa. Tekijää ei koskaan saatu kiinni, mutta Frances alkaa tehdä omia salaisia tutkimuksiaan.

Frances ystävystyy silminnäkijän kanssa ja saa selville, että yliajajana täytyy olla Isle of Wightillä asuva niljakas liikemies, jota esittää Chernobyl-sarjasta tuttu Jared Harris.

Tarinaan liittyy myös traumoista kärsivä lontoolainen poliisi Nigel Strangeways (Billy Howle), joka alkaa tutkia tapausta saatuaan siirron Isle of Wightille.

Kuusiosaisessa sarjassa nähdään sivuroolissa myös Elina Knihtilä puolalaisena taloudenhoitajana.

The Beast Must Die on ensimmäisistä kuvistaan ja alkuteksteistään lähtien upean näköinen televisiotuotanto. Laadukkaita brittiläisiä rikossarjoja on tehty pilvin pimein, mutta The Beast Must Die erottuu edukseen tavallista kekseliäämmällä käsikirjoituksella.

Sarja perustuu vuoden 1938 jännitysromaaniin, jonka kirjoitti Daniel Day-Lewisin kirjailijaisä Cecil Day-Lewis salanimellä Nicholas Blake.

Tämä arvio on kirjoitettu neljän jakson perusteella. Kaksi viimeistä jaksoa todennäköisesti tarjoavat uusia käänteitä ja yllätyksiä.

Tähdet ★★★★

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut