Illalla tv:ssä: Oscar-palkittua komediallista neljän tähden laatuviihdettä

IMDb-arvosana on 7,3.

Illalla näkyy televisiosta aika mainio draamakomedia The Descendants (2011).

Oscar-palkittu leffa kertoo vaikeuksien koettelemasta havaijilaisperheestä. Keski-ikäinen Matt King jää kahden tyttärensä yksinhuoltajaksi vaimon jouduttua veneonnettomuuteen. Vaimon maatessa koomassa Matt saa kuulla, että tällä oli suhde toiseen mieheen. Dramaattisten käänteiden jälkeen Matt löytää uuden suunnan elämälleen ja luotsaa vastoinkäymisiä kokeneen perheensä kohti tulevaa.

Pääosissa nähdään George Clooney, Shailene Woodley ja Amara Miller. Ohjaajana toimii Alexander Payne, joka tunnetaan muun muassa upeasta leffasta Sideways (2004).

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Payne vierittää elokuvaa eteenpäin varmalla otteella. Mattin ja Alexandran suhde asettuu keskiöön, kun käy ilmi, että tyttö tietää äidistään jotakin, mikä ei ole Mattin korville tarkoitettu. Salaisuuden paljastuttua isä lentää jälkikasvunsa kanssa viereiselle saarelle ja ryhtyy vakoilemaan paikallista kiinteistömogulia, Brian Speeriä (Matthew Lillard). Tällä kun on yhteinen historia perheen äidin kanssa.

Pääjuonen varrella The Descendants pohtii paljon sitä, mitä me jätämme jälkipolvillemme. Matt on parhaillaan valmistelemassa kauppaa, jossa hänen sukunsa vuosisadat omistama rantakaistale on määrä kaupata paikalliselle matkailuyrittäjälle. Kyse on ehkä halusta siirtyä eteenpäin, tai vain tarpeesta varmistaa oma tulevaisuus. Joskus menneeseen kannattaa kuitenkin tarrata kiinni.”

Elokuva voitti Oscar-palkinnon parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta.

The Descendants näkyy MTV3-kanavalta kello 22.35. Alla traileri.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut