Illalla tv:ssä: Päätähti panosti kunnolla tässä hienossa leffassa – kaksi vuotta miekkailua ja japaninkielen opiskelua

IMDb-arvosana 7,7.

Tom Cruisen intohimoprojekti Viimeinen samurai  esitetään tänään televisiosta. Varsin hyvän vastaanoton saanut elokuva ei tienannut Yhdysvalloissa mitenkään ihmeellisen hyvin, mutta osoittautui menestykseksi maailmalla tienaten lopulta 457 miljoonaa dollaria 140 miljoonan dollarin budjetilla.

Elokuva iskee joihinkin katsojiin kuin miljoona volttia. Ei kuitenkaan tarvitse olla samurai-intoilija nauttiakseen elokuvasta ja sillä onkin varsin hyvä IMDB-arvosana 7,7.

Cruise valmistautui rooliinsa antaumuksella – hän harjoitteli muutaman vuoden ajan miekkailua ja opiskeli japaninkieltä. Cruise joutui myös hengenvaaraan, sillä näyttelijä Hiroyuki Sanada oli leikata miekalla Hollywood-ikonin kurkun auki.

Sanada onnistui pysäyttämään miekkansa tuumaa ennen verenvuodatusta. Onnettomuus johtui mekaanisen hevosen toimintahäiriöstä. Laitteen piti väistää oikealla hetkellä, mutta näin ei käynytkään.

Elokuva oli myös Hollywood-debyytti suuren yleisön nykyään hyvin tuntemalle Ken Watanabelle. Watanabe muistetaan muun muassa Inceptionista.

Leffa näkyy Avalta tänään 7.11.2019 kello 22.01.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut