Yöllä tv:ssä: Paras supersankarileffa koskaan? Leffassa nähdään vaarallinen kynästuntti

IMDb-arvosana on 9,0.

4.3.2023 15:37

Yöllä nähdään televisiosta Batman-elokuvien aatelia oleva Yön ritari (2008). Leffa muistetaan laadukkaana supersankarielokuvana, joka tarjosi paljon muistettavia hetkiä. Erityisesti jäi mieleen Heath Ledgerin roolisuoritus.

Christopher Nolanin huippusuositun Batman-trilogian toisessa osassa Batman (Christian Bale) saa vastaansa Jokerin (roolista Oscarilla palkittu Ledger), joka pyrkii osoittamaan Batmanille, komisario Gordonille ja piirisyyttäjä Harvey Dentille, miten helppoa on syöstä Gotham sekasortoon.

Yksi hiuksia nostattava hetki oli, kun Ledgerin Jokeri teki vaarallisen kynätempun. Kohtauksessa Jokeri on tapaamisessa muiden alamaailman pomojen kanssa. Yhtäkkiä hän kysyy: ”Miten olisi taikatemppu?” Tämän jälkeen Jokeri lyö kynän pöytään ja iskee brutaalisti yhden pomon kasvot kynää vasten kehuen, miten sai kynän katoamaan.

Kohtaus oli vaarallinen oikeassakin elämässä, sillä se vaati tarkkaa ja varovaista työtä näyttelijöiltä. Kynä oli oikeasti pöydässä kiinni, kun Ledger tarttuu rikollispomoa päästä ja pakottaa tämän kohti kynää. Rikollispomon näyttelijän täytyi tämän jälkeen luonnollisen näköisesti vetää itse kynä pöydästä pois, jottei hän löisi kasvojaan siihen oikeasti. Jälkituotannossa poistetun kirjoitusvälineen tilalle luotiin tietokonegrafiikalla luotu kynä.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 04.03.2023 klo 23.50, TV5
  • Su 05.03.2023 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Muistatko vielä 80-luvun povipommi Brigitte Nielsenin? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa