Illalla tv:ssä: Tätä elokuvaa katsoo hymy huulilla ja kyyneleet silmissä – matka Amerikkaan muuttaa kaiken

IMDb-arvosana on 7,3.

30.9.2022 14:03

Illalla esitetään televisiosta tositapahtumiin perustuva, huumorin häivähdyksiäkin tarjoava draama Philomena (2013).

Teini-ikäinen Philomena häpäisee perheensä tulemalla raskaaksi vuoden 1952 Irlannissa. Tyttö lähetetään katoliseen luostariin sovittamaan syntinsä, mutta hänen suureksi järkytyksekseen nunnat antavat lapsen adoptoitavaksi. 50 vuotta myöhemmin Philomena päättää kertoa vaietun salaisuutensa toimittaja Martinille. Yhdessä he alkavat selvittää Philomenan kadonneen lapsen kohtaloa.

Episodi antoi elokuvalle neljä tähteä:

Philomena on vaikuttava tarina, jonka toteutusta ei voi kuin ihailla. Muutamaan otteeseen elokuva tarjoaa varsinkin herkemmiltä katsojilta taatusti ilmat pihalle lyöviä henkisiä iskuja. Se välttää silti sentimentaalisuuden karikot – tosin paikoin vain juuri ja juuri – ja onnistuu tuomaan karuun, turhautunutta raivoakin herättävään tarinaan vapauttavia huumorin häivähdyksiä. Lopputulos on mieltä nostattava kertomus, jota seuraa hymy huulilla ja kyyneleet silmissä.”

Ohjaajana toimii Stephen Frears. Näyttelijöinä
Judi Dench, Steve Coogan, Sophie Kennedy Clark, Mare Winningham, Barbara Jefford sekä Ruth McCabe. Elokuva on myös HBO Maxissa ja Ruutu Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 30.09.2022 klo 19.00, Hero
  • Ke 05.10.2022 klo 21.00, Hero
  • La 15.10.2022 klo 19.00, Hero

Lue myös: Vielä hetken Yle Areenassa: Kauhujännäreiden aatelia huippuohjaajalta – mutta mitä leffa oikein tarkoittaa? – Episodi.fi

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa