Illan leffa matkaa aivan toisenlaiseen aikaan – laadukasta eskapismia tarjoavan leffan tähti lyttäsi roolinsa

IMDb-arvosana on 7,4.

5.3.2024 10:35

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Downton Abbey (2019).

Leffan keskiössä on sarjasta tuttu Crawleyn perhe ja heidän palveluskuntansa. He asustelevat ja työskentelevät 1900-luvun alkupuoliskolla hulppeassa, edvardiaanisessa kartanossa.

Elokuvassa voi varautua näkemään monia tuttuja kasvoja, sillä sarjasta tutut näyttelijät palasivat rooleihinsa. Tarinassa kartano saa kuninkaallisia vieraita, ja tapahtuman valmistelut panevat talon väen koetukselle. Leffan on käsikirjoittanut sarjan luoja Julian Fellowes.

Ohjaus Michael Engler. Pääosissa Tuppence Middleton, Michelle Dockery, Allen Leech, Maggie Smith, Laura Carmichael, Elizabeth McGovern, Joanne Froggatt, Stephen Campbell Moore, Raquel Cassidy, Imelda Staunton, Robert James-Collier, Hugh Bonneville sekä Penelope Wilton.

Maggie Smith puhui vuonna 2021 rooleistaan Harry Potter -elokuvissa sekä Downton Abbey -sarjassa sekä -elokuvassa.

Maggie Smith kuvassa vasemmalla.

– Olen syvästi kiitollinen saamistani töistä Potterissa ja Downtonissa, mutta en kutsuisi niitä tyydyttäviksi. En oikeastaan tuntenut näytteleväni noissa jutuissa, Smith kertoi rehellisesti.

Näyttelijä kertoi aiemmin jutelleensa jo edesmenneen Alan Rickmanin kanssa, miten heidän työnsä oli periaatteessa pelkkiä ”reaktiokohtauksia.” Smith olisikin halunnut ennemmin työskennellä teatterissa, mutta sillä rintamalla oli hiljaista. Hän päätyi sen vuoksi Potter ja Downton Abbey -tuotantoihin. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ti 05.03.2024 klo 23.45, TV5
  • Su 10.03.2024 klo 17.40, Frii

Lue myös: Prime Videossa on nyt ysäriviihdettä tutuin kasvoin – teinit puolustavat kouluaan aseistautuneilta pahiksilta – Episodi.fi

Lähde: Cinema Blend

Lisää luettavaa