Illan ohjelmistossa on suuren luokan katastrofileffa – merijalkaväki kieltäytyi osallistumasta kuvauksiin mutta laivastolle kelpasi

IMDb-arvosana on 6,4.

Illalla voi viihtyillä katastrofielokuva Godzillan (2014) parissa.

Tarinassa salaliittohörhöltä vaikuttava entinen tieteilijä varoittaa vaarasta alueella, mutta häntä ei oikein usko edes hänen oma poikansa. Pian kuitenkin käy selväksi, että isäpappaa olisi kannattanut kuunnella. Järistykset ovatkin jotain aivan muuta kuin sitä tavallista ryminää.

Episodin neljän tähden arvostelussa kirjoitettiin seuraavasti:

Godzilla todennäköisesti tyydyttää katastrofielokuvien ystäviä, sen verran massiivista armeijan ja siviiliväestön kohtaama tuho on. Periaatteessa yksinkertainen tarina sisältää mukavia pieniä yllätyksiä, jotka pitävät mielenkiinnon yllä silloinkin, kun kerronta aavistuksen notkahtaa alkutakauman ja toiminnan uudelleen liikkeelle lähtemisen välillä. Mikä tärkeintä, myös fanaattinen Godzilla-fani voi olla tyytyväinen.

Käytännössä kaikki Godzilla-kaanonin elementit ovat paikoillaan. Atomipommin korvaava syntytarina on ehkä kaukaa haettu, mutta ydintuho on vahvasti mukana. Saamme kuulla uusia totuuksia ydinkokeista, mutta ydintuho on muutenkin läsnä, kun on päätettävä kuinka suuriin uhrauksiin ihmiskunta on valmis pysäyttääkseen hirviön etenemisen.”

Triviana kerrottakoon, että Yhdysvaltain merijalkaväki ei suostunut elokuvaan mukaan. Jostain syystä heille ei kelvannut elokuvan käsikirjoitus. Laivasto sen sijaan osallistui elokuvan tekemiseen.

Elokuva esitetään Herolta kello 21.00. Alla traileri.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut