Ilouutinen elokuvien ystäville: Maxim avaa ovensa uudelleen – hotellihanke kaatui

Helsingin Kluuvikadulla sijaitseva elokuvateatteri Maxim avaa ovensa uudelleen Finnkinon luotsaamana, kerrotaan yhtiön sivuilla.

Finnkinon tarkoituksena on jatkaa Maximin entisellä linjalla esittämällä elokuvateatterissa art-house-painotteista ohjelmistoa. Finnkino ja kiinteistön omistava Ilmarinen remontoivat teatteria ennen elokuvatoiminnan uudelleen aloittamista.

– Olen todella iloinen ja helpottunut, että pääsemme avaamaan Maximin uudelleen yleisölle. Maximin sulkemisen jälkeen Helsingistä on puuttunut aito art house -elokuvateatteri, sanoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm tiedotteessa.

Ennen elokuvatoiminnan aloittamista Maximin kaksi salia kunnostetaan. Finnkino kertoo toteuttavansa remontin vanhaa teatteria kunnioittaen ja asiakkaita kuunnellen. Suunnitelmien mukaan Maxim-elokuvateatteri avataan uudelleen remontin jälkeen marras–joulukuussa 2017.

– Tavoitteenamme on kehittää Maximin konseptia sen historian ja liiketoiminnalliset edellytykset huomioiden yhdessä Maximin asiakaskunnan kanssa, Lindholm sanoo.

Maximin elokuvasalit suljettiin alkuvuonna 2016 remontin vuoksi. Kiinteistöä oli tarkoitus laajentaa ja rakentaa siihen hotelli, jonka yhteydessä elokuvateatteri olisi jatkanut toimintaansa. Ilmarisen ja Kämp Collection Hotelsin yhteishanke osoittautui kuitenkin liian kalliiksi.

Kluuvikadun Maxim on toiminut yhtäjaksoisesti samassa osoitteessa jo vuodesta 1909 ja on näin ollen Suomen vanhin elokuvateatteri. Maximissa on kaksi elokuvasalia, joista toinen on museoviraston suojelema. Ohjelmistoltaan Maxim on profiloitunut eurooppalaisen art house -elokuvan lippulaivaksi.

Lähde: Finnkino