Indie-ohjaajasta Hollywoodin kuumaksi nimeksi: Taika Waititi paljastaa, miten hän teki tämän ihmetempun

Hieno mies, hieno elokuvantekijä!

9.4.2021 12:21

Taika Waititi on yksi erikoislaatuisimmista Hollywood-ohjaajista. Hänen elokuvansa ovat tapauksia, erilaisia teoksia, jotka jäävät aina mieleen.

Uusiseelantilainen nousi maineeseen hilpeällä What We Do in the Shadows -mokumentilla vuonna 2014 ja teki sen jälkeen huvittavan seikkailuleffan Hunt for the Wilderpeople (2016).

Hänen ensimmäinen ohjaustyönsä oli erikoinen rakkaustarina Eagle vs. Shark (2007), jota seurasi hauska draamakomedia nimeltä Boy (2010).

Mutta miten ihmeessä näistä omituisista pikkuleffoista päädytään tekemään jättimäistä Marvel-tuotantoa (Thor: Ragnarök) ja sen jälkeen komediaa Hitleristä (Jojo Rabbit)? Waititi jopa voitti Oscarin Jojo Rabbitin käsikirjoituksesta.

– Joka ikinen kerta, kun olin tehnyt elokuvan, ja lähtenyt markkinoimaan sitä Los Angelesiin, he tarjosivat minulle samankaltaista elokuvaa seuraavaksi projektiksi. He eivät nähneet minut muuna kuin edellisen elokuvani kaltaisena yhden genren miehenä. Tämän takia jokainen elokuvani on aivan erilainen. Olin jo tehnyt neljä täysin erilaista elokuvaa, kun Thor: Ragnarökin aika tuli. Minulla ei ollut varsinaisesti omaa tyyliä, Waititi kertoo.

Siinä Waititi on oikeassa. Mieheltä voi odottaa aivan mitä vain.

– Joku jossain lopulta ymmärsi, että juuri se teki minusta mielenkiintoisen ohjaajan, joten he antoivat lopulta minulle sen vapauden. Marvelilla tajuttiin, että minun pitäisi tehdä Thor. He olivat ensimmäinen iso amerikkalainen studio, joka uskalsi ottaa riskin kanssani. Moni ovi on avautunut sen jälkeen, kun he ovat tajunneet, kuinka jännittävää on, kun et tiedä mitä ihmettä olet tekemässä.

Seuraavaksi Waititilta nähdään tositarinaan perustuva jalkapalloleffa Next Goal Wins, jonka jälkeen ilmestyy parhaillaan kuvattava Thor: Love and Thunder sekä myöhemmin vielä nimeämätön Star Wars -elokuva. Muitakin projekteja on tietenkin tekeillä, mutta niistä kuulemme myöhemmin.

Eikä Waititi ole pelkästään ohjaaja, vaan hän näyttelee, käsikirjoittaa ja on jopa säveltänyt elokuvamusiikkia. Monitoimimies siis.

Lähde: Cinemablend

Lisää luettavaa