James Cameron: ”Minulla on yksityinen striimauspalveluni, joka on parempi kuin mikään – ja se pyörii joka yö ilmaiseksi” – Kertoo, mistä sai idean Avatariin

Auteur on puhunut.

24.11.2022 22:30

Ohjaajamestari James Cameron on luonut monia legendaarisiksi muodostuneita elokuvia, kuten Terminator 2 ja Titanic. Avatar on yksi menestyneimpiä elokuvia, joita on tehty. Nyt hän paljastaa GQ:lle, mistä idea syntyi.

”Minulla on oma, yksityinen striimauspalvelu, joka on parempi kuin mikään olemassaoleva p*ska. Ja se pyörii joka yö ilmaiseksi”, Cameron sanoo, viitaten aivoihinsa. Avatarin hän keksi unissaan.

”Heräsin nähtyäni unta tällaisesta bioluminesoivasta metsästä, jossa on valokuitulampuilta näyttäviä puita ja joki, joka loisti bioluminesoivia hiukkasia, sekä eräänlaista purppuraa sammalta, joka syttyi kävellessä. Liskoja, jotka eivät näyttäneet juuri miltään, ennen kuin ne nousivat”, Cameron kertoo.

”Kaikki oli unessa. Heräsin hyvin innoissani ja piirsin sen. Minulla itse asiassa on se piirustus. Se säästi meidät noin kymmeneltä oikeudenkäynniltä. Jokaisessa menestyselokuvassa on aina joku friikki, jolla on folio peruukin alla ja joka luulee, että olet varastanut idean heidän päästään. Kävi ilmi, että heitä oli kymmenen tai yksitoista. Näytin piirustusta, jonka tein 19-vuotiaana, ja kysyin: ’Näetkö tämän? Näetkö nämä hehkuvat puut? Näetkö tätä hehkuvaa liskoa, joka pyörii, onko se oranssi? Näetkö violetin sammalen?’ Ja kaikki lähtivät pois.”

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa