James Cameron vahvisti Aliens-elokuvaan liittyvän urbaanilegendan: ”Ehkä olin hölmö fanipoika”

On se härski.

31.12.2022 00:30

Independent uutisoi Empire-lehden tammikuun numeron haastattelusta, jossa James Cameron myöntää kuuluisan tarinan, jota fanit ovat toistelleet vuosikausia. Tarina liittyy Ridley Scottin Alien-elokuvan jatko-osaan Aliens.

Cameron yritti saada tuottajat vakuuttuneeksi siitä, että jatko-osa Alienille on hyvä idea.

”Olin lounaalla ison tuottajakihon kanssa, kun olin aloittamassa Aliensin tekemistä. Hän sanoi, että et voi voittaa tässä – ojs elokuva on hyvä, Ridley saa kunnian. Jos se on huono, kaikki on sinun syytäsi ja se päättää urasi. Vastasin, että jep, mutta pidän ideasta.”

Cameron myöntää, että se oli iso riski. ”Ehkä olin hölmö fanipoika, mutta näin sen niin selvästi päässäni, että se vain piti tehdä. Ja kyllä, tarina on tosi.  Tapasin studion pään ja vastaavat tuottajat, käänsin käsikirjoitukseni ympäri ja kirjoitin tyhjälle sivulle tikkukirjaimin ALIEN. Sen jälkeen lisäsin S-kirjaimen loppuun. Sitten lisäsin kaksi pystyviivaa S:n päälle ja näytin sitä heille.”

Poikkiviivat S-kirjaimen päällä merkitsevät tietysti dollarin symbolia. Cameron osasi vetää oikeista naruista: kukapa ei rakastaisi rahaa?

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia