James Cameronin tuottama tieteisseikkailu oli viikonlopun ykkönen, mutta se on laiha lohtu – ”Omille pääseminen lähes mahdotonta”

Alita: Battle Angel jää todennäköisesti tappiolle.

James Cameronin tuottama ja Robert Rodriguezin ohjaama Alita: Battle Angel oli odotetusti viikonlopun ykkönen, vaikka juhlaan ei välttämättä tekijöillä ole aihetta.

Sarjakuvaan perustuva tieteisseikkailu keräsi Pohjois-Amerikassa ensi-iltaviikonloppunaan 27,8 miljoonaa dollarin lipputulot. Se on hieman enemmän kuin ennakkolaskelmissa arvioitiin, mutta silti se on heikko tulos lähes 200 miljoonan dollarin budjetilla varustetulle elokuvalle.

Alitan ensi-ilta oli poikkeuksellisesti jo torstaina, jolloin se tuli teattereihin myös monissa maissa Yhdysvaltain ulkopuolella, Suomi mukaan lukien.

Muualta maailmassa elokuva on kerännyt 56 miljoonaa dollaria, ja yhteensä elokuvan kokonaistuotto on nyt noin 94 miljoonaa.

Alita tulee Kiinassa ja Japanissa ensi-iltaan vasta ensi viikonloppuna, ja etenkin Kiinan markkinoilta odotetaan isoja tuottoja. Box Office Mojon mukaan Alitan pitäisi kuitenkin tuottaa maailmanlaajuisesti vähintään 500 miljoonaa dollaria päästäkseen omilleen, mikä tuntuu tässä vaiheessa lähes mahdottomalta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut