Jason Statham menetti pääroolin rikossarjassa hyvin oleellisen muistutuksen jälkeen

Ascot

Omaa häntää kannattaa nostaa.

Fast & Furious -leffasarjan tähti Jason Statham on tehnyt menestyvää uraa monissa toimintaelokuvissa, mutta miestä on kaavailtu myös tv:n puolelle. Raamikas britti oli ehdokaslistalla esim. vuonna 2013 alkaneen Peaky Blinders – gangsteriklaanin päärooliin.

Sadan vuoden takaiseen Englantiin sijoitetun rikossarjan luoja Steven Knight piti Stathamia varsin pitkään vankkana ehdokkaana gangsterijohtaja Tommy Shelbyksi. Lopulta osa lankesi kuitenkin Stathamia fysiikaltaan selvästi erilaiselle Cillian Murphylle, jolla se on myös pysynyt sarjan viimeiset kuusi kautta. Miksi hintelämpi Murphy voitti roolin Stathamilta, sen Knight paljasti Esquire UK:lle:

– Tapasin molemmat [näyttelijät] Los Angelesissa ja asettauduin Jasonin kannalle. Yksi syy siihen oli, että Jason on kasvokkain Jason. Cillian – kun hänet tapaa, hän ei ole Tommy, selvästikään, mutta minä olin niin tyhmä, etten tajunnut… [Cillian] lähetti minulle tekstarin, jossa hän kirjoitti: ”Muista, että minä olen näyttelijä.” Se on oleellista, koska hän pystyy muuttamaan itseään. Kadulla tavatessanne hän on ihan eri henkilö [kuin roolissa].

Lähteet: Esquire UK, CinemaBlend