Joanna Lumley pitää sukupuolineutraaleja palkintogaaloja outoina – katsoo niiden olevan haitallisia naisille

Tätäkin asiaa voi katsoa monelta kantilta.

19.2.2023 07:15

Suomessakin jaetaan nykyään sukupuolineutraalit Jussi-palkinnot. Tämä tarkoittaa sitä, ettei naisille ja miehille ole omia kategorioitaan.

Brittinäyttelijä, Todella upeeta -televisio­sarjassa ihastuttanut Joanna Lumley pitää sukupuolineutraaleja gaaloja outoina. Hänen mielestään ne ovat haitallisia naisille.

– Tiedän, että jos nimeni asetettaisiin parhaaksi näyttelijäksi monia miehiä vastaan, minulla ei olisi mahdollisuutta. Mutta parhaaksi naisnäyttelijäksi sinulla saattaisi, jos haluat, olla mahdollisuus, Lumley sanoi Talk TV -ohjelmassa.

Oscareita hän kritisoi siitä, että edes päästäkseen listalle täytyy kierrellä lobbaamassa ihmisiä, luvata asioita ja käydä lounailla. Lumleyn mielestä sukupuolineutraalit palkintogaalat vain pahentavat näitä ongelmia, ja sukupuolineutraalit gaalat ovat Lumleyn mielestä myös ”hiukan outoja”.

Näyttelijä ei ollut varma koko palkintogaalojen mielekkyydestä. Hän katsoo pitkälti kyseessä olevan erilaiset maut ja mieltymykset, jotka määrittävät voittajan.

Lumley itse on saanut tunnustusta brittihoviltakin. Prinsessa Anne myönsi Lumleylle vuonna 2022 Dame-tittelin hänen panoksestaan viihdeteollisuudessa. Lisäksi hän on voittanut neljä BAFTA-palkintoa.

Lue myös: Jack Nicholsonin vieraantunut tytär, 28, isästään: ”Minulle jaettiin todella paskamainen kortti” – Episodi.fi

Lähde: Fox News

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia