John Cleese perui yliopistolla pidettävän keskustelutuokion koulun ”woke-sääntöjen” takia

Tämä herättänee keskustelua.

Legendaarisen brittiläisen näyttelijän ja koomikon John Cleesen piti jutustella Cambridgen yliopistolla 13. marraskuuta, mutta mies päätti perua tilaisuuden koulun ”woke-sääntöjen” takia.

Wokella tarkoitetaan ”herännyttä”, ”tiedostavaa” tai ”hereillä olevaa”, jolla viitataan henkilöön, joka on ymmärtänyt yhteiskunnalliset epäkohdat. Sana juontaa juurensa vuoteen 2008, ja se nousi uuteen elämään Black Lives Matter -liikkeen piirissä muutama vuosi sitten.

Cleese perusteli perumisensa sillä, kuinka eräs toinen puhuja, Andrew Graham-Dixon, oli päätynyt yliopiston mustalle listalle tehtyään Hitler-imitaation. Yliopiston oma lehti Varsity uutisoi asiasta, kuinka Graham-Dixon oli imitoinut Hitleriä ja käytti rasistisia sanontoja videoidussa tapaamisessa.

Graham-Dixon puolustautui ja kertoi, että kyseessä oli pelkkä satiiri, eikä hän kannata Hitleriä tai antisemitismiä. Hänen oli omien sanojensa mukaan vain tarkoitus alleviivata Hitlerin tekojen pahuutta.

Myös Cleese on imitoinut Hitleriä Pitkän Jussin majatalo –sarjassa 1970-luvulla.

Cleesen oli määrä esiintyä Cambridgessä kameroiden edessä samalla kun hän kuvaa tulevaa Cancel Me -sarjaansa. Cleese haastattelee sarjassa canceloituja henkilöitä sekä heidät maalittaneita ihmisiä.

Lähde: Deadline

Aiheeseen liittyvät jutut