John Cleesea syytetään transfobiasta – ”En ole niin kiinnostunut transväestä”, kertoo haluavansa olla kambodžalainen naispoliisi

Late Night with Seth Meyers

Komedialegenda jälleen myrskyn silmässä.

Monty Python -legenda John Cleese on jälleen joutunut kohun keskelle. Variety kertoo, että Cleese asettui kannattamaan kirjailija J.K. Rowlingia, kun fani kysyi hänen mielipidettään Rowlingin väitettyä transfobiaa koskien.

”Pelkäänpä, että en ole niin kiinnostunut transväestä”, Cleese kirjoitti. ”Toivon vain, että he ovat onnellisia ja että muut kohtelevat heitä hyvin. Tällä hetkellä olen keskittyneempi uhkaa demokratiaa vastaan Yhdysvalloissa, korruptioon Isossa-Britanniassa, kauhistuttavaan brittimediaan, poliisiväkivaltaan…”

Kommentti suututti monet. Eräs kommentoija kysyi, miksei Cleese voi antaa ihmisten olla mitä haluavat. ”Syvällä sisimmässäni haluan olla kambodžalainen naispoliisi. Onko se sallittua, vai olenko epärealistinen?” Cleese sanoi heittäen lisää vettä myllyyn.

Vuosia aiemmin toinen Python-tähti Terry Gilliam reagoi kohuun, jossa BBC:n komediavastaava sanoi, että enää kuusi valkoista miestä ei voi tehdä komediasarjaa diversiteetin nimissä. ”En tahdo enää olla valkoinen mies, en tahdo olla syytettynä kaikesta maailman vääryydestä. Kerron maailmalle olevani nyt musta lesbo. Nimeni on Loretta ja olen BLT, Black Lesbian in Transition (musta lesbo siirtymävaiheessa)”, Gilliam kertoi pari vuotta sitten. ”Lausunto sai minut niin vihaiseksi, kaikki meidät vihaiseksi. Komediaa ei koota, se ei ole mitään poikabändin luomista jossa laitat yhteen yhden täältä ja yhden tuolta ja kaikki ovat edustettuina.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut