Monty Python -legenda John Cleese tekee sarjan cancel-kulttuurista – haastattelee maalituksen kohteita ja maalittajia

Mielenkiintoinen sarja tulossa.

24.8.2021 14:32

Legendaarisen Monty Python -ryhmän komediakonkarit ovat kritisoineet jo pitkään parhaillaan käynnissä olevaa poliittisen korrektiuden, uuspuritanismin ja cancel-kulttuurin aikaa. Pytoneiden John Cleese on päättänyt tehdä aiheesta dokumenttisarjan.

Channel 4:n tuottama John Cleese: Cancel Me tutustuu maailmaan, jossa komediaa pitäisi tehdä niin, ettei kukaan loukkaannu.

– Olen iloissani, kun pääsen tutkimaan kameran edessä niin sanottua poliittista korrektiutta. Minulla on paljon opittavaa aiheesta. Miten esimerkiksi ”ollaan toisillemme kivoja” on kehittynyt joissain tapauksissa ad absurdumiksi [mielettömäksi], Cleese kertoo.

Cleese haastattelee ohjelmaansa ihmisiä, joihin on kohdistunut jonkinlainen masinoitu cancel-maalitus. Hän haastattelee myös ihmisiä, jotka harrastavat julkisuuden henkilöihin kohdistuvia cancel-masinointeja.

– Haluan tuoda kummankin puolen esille, jotta ihmiset voivat päättää hyväksyvätkö he tämän vai eivät. Haluan myös herätellä niitä ihmisiä, jotka eivät ole vielä päättäneet asiasta.

Cleese itse joutui cancel-kulttuurin vainoamaksi vuoden 1975 Pitkän Jussin majatalon osan takia. The Germans -nimisessä jaksossa nähdään karikatyyrihahmo konservatiivisesta sotaveteraanista, joka käyttää rasistista ilmausta länsi-intialaisesta krikettijoukkueesta. Osa poistettiin, mutta myöhemmin se lisättiin taas ohjelmistoon trigger-varoituksen kera.

Cleese on joutunut selittelemään sitä itsestäänselvää asiaa, että kyseinen hahmo ei kerro tekijöidensä rasistisuudesta vaan osoittaa tietyn ihmistyypin rasistisuuden, ja juuri tästä tekijät leipoivat huumoria.

– Majuri on vuosikymmeniä vanha fossiili. Emme todellakaan myötäilleet hahmon sanomisia vaan nauroimme hänelle. Jos ihmiset eivät ymmärrä tätä, siis jos ihmiset ovat liian tyhmiä ymmärtääkseen sen, niin minkäpä sille oikein voi?

Alla pätkä Pitkän Jussin majatalosta.

Lähde: Film News

Lisää luettavaa