John Cleese tylytti nykyisiä komedioita – kertoi miksi ovat huonoja

Kala nimeltä Wanda

Väitteissä saattaa olla vinha perä.

Komedialegenda John Cleese osallistui kysymys ja vastaus -sessioon Sarajevon elokuvajuhlilla. Hänellä oli monenlaista sanottavaa, josta yksi oli komediaelokuvien nykytila.

Cleesen mukaan yhdysvaltalaiset komediat ovat nykyään huonoja.

– Yhdysvalloissa on käynyt sillä tavalla surullisesti, että vanhemmat amerikkalaiset ovat lopettaneet elokuvateattereissa käymisen. Sitten he ajattelivat, että väkeä saadaan teattereihin vetoamalla amerikkalaisiin noin 19-vuotiaisiin miehiin, Cleese aloitti.

– Ongelma 19-vuotiaissa amerikkalaisissa miehissä on, ettei heillä ole lainkaan yleistietoa. Heillä ei ole hajuakaan missä Bosnia on. Jos menisit New Yorkissa kadulle ja kysyisit heiltä: ”Missä on Bosnia?” heillä ei olisi hajuakaan, Cleese nauratti.

Cleesen mukaan tämä tarkoittaa sitä, että vitsejä voi tehdä vain pienestä määrästä aiheita.

– Aiheet ovat melko lailla listattuna Hangover-elokuvassa. Mistä se kertoo? Uhkapelaamisesta, seksistä, huumeista, viinasta, julkkiksista – enkä enää keksi enempää, ymmärrättekö mitä tarkoitan, Cleese jatkoi.

Näyttelijä sanoi vielä, että on halunnut tehdä elokuvan Yhdysvaltojen itsenäistymisestä sen jälkeen, kun hän sai tietää, että suurin osa brittisotilaista Amerikassa oli saksalaisia. Tämä oli tähden mielestä hillittömän hauskaa.

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut