Video: Jordan Peterson rupesi itkemään haastattelussa – kommentoi Olivia Wilden puheita hänestä ”incelien sankarina”

Hän on myös inspiroinut elokuvan hahmoa.

29.9.2022 23:02

Variety uutisoi, että psykologi, kirjailija Jordan Peterson puhkesi kyyneliin, kun Piers Morgan kysyi ohjelmassaan mietteitä ohjaaja Olivia Wilden kommenteista. Katso video alta.

Wilde oli kutsunut Petersonia ”incel-yhteisön sankariksi” ja tuonut hänen tapaisensa hahmon uuteen elokuvaansa Don’t Worry Darling. Petersonin kaltaista hahmoa elokuvassa näyttelee Chris Pine.

”Toki. Miksi ei. Ihmiset ovat olleet kimpussani pitkään, koska olen puhunut tyytymättömille nuorille miehille”, kiistelty Peterson vastasi ennen kuin alkoi taistella kyyneliä vastaan. ”On vaikea ymmärtää, miten demoralisoituneita ihmiset ovat, ja ehdottomasti monet nuoret miehet ovat siinä kategoriassa.”

Peterson jatkaa. ”Kuulet näitä huolettomia loukkauksia, inceliksi sanomisia – mitä se tarkoittaa? Nämä miehet eivät tiedä, kuinka tehdä itsensä houkutteleviksi naisille, jotka ovat hyvin valikoivia, ja hyvä heille.” Peterson sanoo, ettei hän ollut loukkaantunut kommentista, vaikka se olikin hänen mukaansa ala-arvoinen.

”Ajattelin, että ehkä menen katsomaan sen elokuvan. Chris on hyvännäköinen mies. Toivottavasti muotivalinnat osuvat oikeaan”, Peterson sanoo.

Wilde kutsui inseleitä pääasiassa ”valkoisiksi miehiksi, jotka uskovat olevansa oikeutettuja saamaan seksiä naisilta”. Hänen mukaansa Peterson tekee hyväksyttäväksi ”incelien liikkeen” tietyiltä osin, koska hän on emeritusprofessori ja kirjailija, joka pitää pukua, minkä henkii siitä että tämä tulisi ottaa vakavasti.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia