Juice Leskisen lastenkirjat olivat jäädä jo unohduksiin – Nyt niistä tehdään elokuva

Koko perheen elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2023. 
23.11.2021 09:30

Räkä ja Roiskis pohjautuu kotimaisen sanataiteen legendan Juice Leskisen 1990-luvulla kirjoittaman Räkä ja Roiskis -lastenkirjatrilogian hahmoihin. Ajan saatossa kirjasarja on jäänyt unohduksiin, ja vanhat painokset niistä ovat antikvariaattien aarteita.

Kirjojen maailman tuo valkokankaalle kovassa nosteessa oleva ohjaaja Teemu Nikki. Jussi-palkittu Nikki on kuluneen vuoden aikana voittanut useita kansainvälisiä palkintoja sekä viimeisimmällä Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvallaan että Mister8 -tv-sarjallaan. Tulevan Räkä ja Roiskis -elokuvan on käsikirjoittanut Ilja Rautsi ja Teemu Nikki.

Elokuvan pääosissa nähdään Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvassa ja Pala sydämessä -tv-sarjassa näytellyt Hugo Komaro (10 v) ja ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä Urho Kuokkanen (9 v). Hugo ja Urho saavat rinnalleen suomalaisten näyttelijöiden ykkösketjun, sillä elokuvan muissa rooleissa nähdään Pekka Strang, Kati Outinen, Sampo Sarkola, Petteri Pennilä, Elina Knihtilä, Marja Packalén ja Matti Onnismaa.

– Mietin pitkään, haluanko tehdä lastenelokuvan. Päädyin siihen, että haluan tehdä hyvän elokuvan, joka sopii myös lapsille, Teemu Nikki filosofoi.

– Kirjojen hahmot ovat aivan fantastisia! Hieno juttu, että pääsemme päivittämään Juicen luoman maailman 2020-luvulle. Tiukka neuvottelu perikunnan edustajan kanssa kesti 5 minuuttia, joten siellä oltiin asiasta samaa mieltä, tuottaja Jani Pösö toteaa.

Vuodenvaihteen molemmin puolin muun muassa Tampereen seudulla kuvattava elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa vuonna 2023.

 

Lisää luettavaa