Juuri teattereihin tullut Napapiirin sankarit 4 on elokuvasarjan pohjanoteeraus, jolle riittää yksi tähti

Napapiirin sankarit 4 tuli aatonaattona teattereihin.

23.12.2022 15:20

Jotain on pahasti vialla, jos jatko-osan parhaat hetket koetaan, kun näytetään valokuvaa menosta pois jääneestä edellisten osien näyttelijästä, kirjoittaa Jouni Vikman Napapiirin sankarit 4 -elokuvan arviossa.

Suositun elokuvasarjan neljäs osa tuli tänään ensi-iltaan. Episodilta heruu elokuvalle vain yksi tähti.

Edellisten elokuvien pääosaa esittänyt Jussi Vatanen ei ole mukana, ja hänen esittämänsä Janne on kuollut kolmannen ja neljännen elokuvan välillä. Se pistää Jannen Inari-vaimoa esittävän Pamela Tolan ikävään tilanteeseen.

Pääosassa debytoi Heikki Ranta ja toisena uutena kasvona nähdään Mikko Töyssy. Sekä Ranta että Töyssy ovat osoittaneet komediakykynsä kansalle Putous-viihdesarjassa.

Käsikirjoituksesta vastaa edellisten osien tapaan Pekko Pesonen, ohjaaja on sen sijaan jälleen vaihtunut. Juha Wuolijoki tunnetaanhan herttaiseksi suomalaiseksi jouluperinteeksi muodostuneesta Joulutarinasta.

Lopputulos ei kuitenkaan vakuuta.

Inaria vokottava Pikku-Mikko (Kari Ketonen) on aikaisemmin ollut toksisuudessaankin jotenkin kömpelön hellyttävä, nyt hän on vain paha. Eikä mennä siihen, miten myötähäpeää herättävän huono on Mikon ja Paavon sanan säilällä käyty loppubattle. Timo Lavikaisen Räihäsen ahdistuksessa olisi ollut aikaisempien Napisten hyödyntämää traagisuutta, mutta sekin jää lopussa takavasemmalta tulevaksi, saman tien unohdettavaksi tunnustukseksi, arviossa kirjoitetaan.

Lue koko yhden tähden arvio tästä.

Lisää luettavaa