Kenestä tulee valkokankaan JFK? Salamurhatusta presidentistä tekeillä uusi elokuva

Ad Astran ohjaaja tarttuu myyttisen presidentin tarinaan.

5.11.2022 11:00

Yhdysvaltojen presidentti John F. Kennedyn tarina pääsee jälleen valkokankaalle Berliinin elokuvajuhlillakin palkitun ohjaaja James Grayn käsissä.

Deadline kertoo, että MadRiver Picturesin tuottama elämäkertaelokuva kertoo tavallisen nuorukaisen kasvusta ensin sotasankariksi ja lopulta Amerikan presidentiksi. Käsikirjoituksen parissa ovat työskennelleet Grayn lisäksi Samuel Franco ja Evan Kilgore.

Grayn meriittilistalle kuuluvat mm. The Lost City of Z, Ad Astra ja We Own the Night. Grayn tuorein elokuva, Anne Hathawayn ja Anthony Hopkinsin tähdittämä Armageddon Time niitti ylistystä ensiesityksellään Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa 2022.

Filmintekijän mukaan presidentin tarinan kertominen on suuri kunnia.  

”Hänet muistetaan niin kansalaisoikeusliikkeen liittolaisena kuin kulttuuri-ikoninakin. Tämä on tilaisuus pyyhkäistä myytti sivuun ja tutkia hänestä sitä puolta, jota emme tunne lainkaan”, Gray sanoo.

Kuvausten on tarkoitus alkaa ensi vuonna. Roolituksesta ei ole tihkunut tietoja julkisuuteen, joten merkkimiehen esittäjää voi toistaiseksi vain arvailla.

Kennedyn roolissa on vuosien varrella nähty pitkä rivi tähtiä, viimeisimpänä tanskalaissyntyinen Caspar Phillipson, joka palasi Jackie-elokuvaan luoneeseen rooliinsa tänä vuonna kohauttaneessa Blondissa.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia