Kesän huippukalliin scifi-seikkailun luulisi olevan valtava riski – tekijä kertoo miksei ole huolissaan

Pierre Christinin kirjoittamaan ja Jean-Claude Mézièresin kuvittamaan sarjakuvaromaaniin perustuva elokuva lupailee herkkua silmille ja korville.

26.6.2017 17:00

Lähes 200 miljoonan euron budjetilla tehtävä Valerian And The City Of A Thousand Planets on ehdottomasti ohjaaja Luc Bessonin (Léon, The Fifth Element) kunnianhimoisin elokuva.

Pitääkö Euroopan kalleimman elokuvan sitten olla valtava hitti, jotta se ei kaada Bessonin johtamaa EuropaCorp-yhtiötä mukanaan?

Besson itse vakuuttelee, että mikäli Valerian floppaa, ei suurin menetys ole rahallinen, sillä yhtiö on pitänyt riskit minimissään.

”Kuten jokainen elokuvayhtiö, mekin teemme projektin vain silloin, kun vähintään 80% sen budjetista on jo katettu. Valerianin tapauksessa olemme kattaneet 96% budjetista etukäteismyynnillä”, Besson kertoo.

”Riski EuropaCorpille on 4% budjetista, joten taloudellista riskiä ei ole. Yhtiölle riski liittyy enemmän maineeseen. Jos elokuvasta tulee iso floppi, menetämme uskottavuutemme tällaisten elokuvien tekijöinä. Riski ei ole taloudellinen, vaan pikemminkin inhimillinen.”

Valerian And The City Of A Thousand Planets saa ensi-iltansa Suomessa 26.7.

Lähde: Screen Daily

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia