Kiinan hallinto kiristää rautanyrkkiään: pyyhki miljardöörinäyttelijättären historian internetistä, myös itse nainen perheineen on kateissa

Hirvittävää cancel-kulttuuria.

7.9.2021 12:56

Erikoisia tapahtumia Kiinasta. Kiinan hallituksen uskotaan pyyhkineen kaikki merkit miljardöörinäyttelijätär Wei Zhaosta.

Zhaolla on, tai oli, miljoonia faneja. Hän omistaa miljardeja dollareita, mutta Peking on päättänyt pyyhkiä naisen historiasta, eikä hallitus kerro miksi.

Zhaon epäillään kuitenkin käyttäytyneen epäisänmaallisesti.

Zhaon koko internethistoria on kadonnut Kiinan hallituksen hallinnoimasta verkosta. Naisen chattihistoriat ja kuvat ovat kadonneet kaikista kiinalaisista nettipalveluista. Hänellä ei ole enää edes näyttelijäkrediittejä niissä elokuvissa, joissa hän on näytellyt.

Zhao nousi kuuluisuuteen 1990-luvulla pyörineen Kiinan suosituimman tv-sarjan, My Fair Princessin kautta. Pian hän olikin jo Kiinan kuuluisimpia näyttelijöitä, ohjaajia, poplaulajia ja bisnesnaisia.

Kaikki romahti vuonna 2016, kun Zhao palkkasi taiwanilaisen näyttelijän hänen vuoden 2016 elokuvaansa. Se suututti kommunistisen puolueen pääsihteerin ja Kiinan presidentin Jinping Xi’n.

Taiwanin ja Kiinan välit ovat olleet tulehtuneet jo vuosikymmenten ajan.

Zhaon bisnekset päätyivät tarkkaan seurantaan ja regulaation kohteeksi.

Zhaon PR-firma joutui kansallisen skandaalin kohteeksi noin kuukausi sitten, kun eräs hänen asiakkaistaan, näyttelijä Zhehan Zhang otti selfien Japanissa sijaitsevalla Yasukunin sotamuistomerkillä.

Zhaon huhuillaan paenneen Ranskaan miehensä Youlong Huangin kanssa, mutta tämä ei ole lainkaan varmaa.

Samalla myös Zhaon 11-vuotias tytär Huang Xing on kadonnut. Hän opiskeli Hongkongissa Singapore International Schoolissa, mutta tyttöä ei ole nähty moneen päivään koulussa.

Zhao on merkittävin henkilö, jonka Kiinan kommunistinen puolue on ottanut sisäpolitiikkansa kohteekseen.

Lue Kiinan tilanteesta tarkemmin News.com.au-sivustolta.

Lisää luettavaa