Kiinnostaako lähihistoria? HBO Maxiin lisättiin useampikin kiinnostava dokumentti

HBO Maxiin on juuri lisätty useita dokumenttisarjoja ja -elokuvia.

30.9.2022 15:33

Hostages on neliosainen dokumenttisarja, jossa seurataan Iranin vuoden 1979 panttivankikriisiä ja sen jälkimaininkeja. Neliosainen sarja paljastaa ennennäkemätöntä arkistomateriaalia ja uusia haastatteluja sekä amerikkalaisilta panttivangeilta että iranilaisilta sieppaajilta.

Tarina  kertoo yhdestä Amerikan historian dramaattisimmista pattitilanteista ja on samalla katsaus kriisiin johtaneeseen geopoliittiseen historiaan.

Angels of Sinjar on vuoden 2014 Pohjois-Irakiin sijoittuva dokumenttielokuva. Nuori jesidinainen Hanifa selviää kuin ihmeen kaupalla Isisin hyökkäyksestä etnis-uskonnollista jesidiyhteisöä vastaan.

Hanifa onnistuu pakenemaan Isisin kynsistä, mutta hänen viisi nuorempaa sisartaan kuljetetaan pois ja pakotetaan orjuuteen.

Ainutlaatuiseen materiaaliin pohjautuva dokumenttielokuva on kuvattu yhdessä maailman vaarallisimmista ja aliraportoiduimmista paikoista. Oscar- ja Emmy-ehdokas Hanna Polakin ohjaamassa dokumenttielokuvassa Polak seuraa Hanifaa, joka on luvannut kuolemaa tekevälle isälleen löytää sisarensa ja tuoda heidät takaisin kotiin.

Costa Concordia: The Chronicle of a Disaster on dokumenttielokuva, joka kertaa Giglion saaren edustalla 13.1.2012 tapahtuneen Costa Concordian haaksirikon.

Traaginen, tunteiden täyteinen yö muutti sekä laivassa olleiden elämän että matkailualustoiminnan historian kulun. Tapahtumia eri näkökulmista seuraava dokumentti kertoo, kuinka onnettomuus sekä sitä seurannut kaoottinen evakuointi tapahtui.

Kaikki nimikkeet ovat nyt HBO Maxissa katsottavissa.

Lisää luettavaa