”Kiitos Hans Zimmer!” Säveltäjälegendan Suomen-konsertti oli eeppinen spektaakkeli

Säveltäjälegenda Hans Zimmer esiintyi tiistaina Hartwall Arenalla, ja fanien reaktiot olivat aika yksimielisiä. Konsertti oli upea kokemus.

Zimmer esitti ison orkesterinsa kanssa tunnetuimpia elokuvasävellyksiään, joihin kuuluvat muun muassa Pirates of the Caribbean, Yön ritari -trilogia ja Leijonakuningas. Konsertti oli eeppinen spektaakkeli, joka sai aikaan kylmiä väreitä ja kyyneleitä. Seuraavassa kommentteja konsertissa mukana olleilta Zimmerin faneilta.

Jesse Raatikainen:
”En olisi heti uskonut, mutta Zimmer ylitti odotukseni. Onhan hän kiistatta yksi Hollywoodin suurimpia säveltäjiä, mutta että tällainen rockooppera! Musiikille vertoja veti huikea valoshow, jollaista en ole aiemmin nähnyt. Silmäni kostuivat muutamaan otteeseen. Alun medley (Driving Miss Daisy, Sherlock Holmes ja Madagaskar), Crimson Tide, Enkelit ja demonit, Leijonakuningas... Upeaa! Man of Steelin, Batman v Supermanin ja Amazing Spider-Man kakkosen biisit muistuttivat ainoan hyvän asian joka elokuvissa on – musiikki.
Lapsena minua sykähdytti Da Vinci -koodin loppukohtaus: minusta se on edelleen yksi hienoimmista. Siksi haluan mainita Chevaliers de Sangrealin tässä yhteydessä erikseen.”

Juho Leskinen:
”Hieno ja mahtava konsertti. Zimmer yllätti täysin ja show oli värikäs ja näyttävä. Pirates of the Caribbean ja Leijonakuningas jäivät erityisesti mieleeni, ja Inception kruunasi esityksen. Batmania olisin toivonut enemmän, musiikin huippukohta jäi tylysti pois, mutta kaikesta huolimatta Zimmer suoriutui orkesterinsa kanssa täydellisesti!”

Ville Salonen:
”Hype oli iso areenalla astuessani, ja kun se puolitoista tuntia ovien avaamisesta oli kulunut koin elämyksen jollaista en ole ennen kokenut. Pakko se on vaan sanoa, että Zimmer osaa! Alkoi rauhallisesti ja illan aikana mentiin tunnetilasta toiseen. Yön ritari –trilogia oli melkoista tykitystä, Leijonakuningas loi niin hienon fiiliksen, Pirates of the Caribbean nosti tunnelmaa kattoon ja lopuksi vielä Interstellar ja Inception sai silmät kostumaan. Kylmiä väreitä saivat aikaan lukuisat kappaleet, ja visuaalinen valoilla leikkiminen oli myös upeaa, mutta rehellisesti parissa kohtaa se sattui silmiin. Kaiken kaikkiaan konsertti oli kokonaisuudessaan kaunis ja koskettava esitys mielestäni nykypäivän parhaimmalta säveltäjältä. Orkesteri jokaista soittajaa ja laulajaa myöten hoiti hommansa kunnialla. Miksaajalla oli varmasti melkoinen työmaa, mutta lopputulos oli henkeäsalpaava. Zimmer on nero ja suuri taiteilija! Ai että kun tuli fiilis, että pitäisikö antaa korkeammat arvosanat näille elokuville, kun niiden musiikki oli näin hyvää. Ehkei se kuitenkaan vaikuta niin paljon. Kiitos Hans Zimmer!”

Joonas Koivula:
”Zimmerin sävellyksistä on viime vuosina tullut ikävän yksitoikkoisia ja välillä jopa liiankin mahtipontisia. Ja onhan hän itsekin myöntänyt, että on kyllästynyt supersankarisävellyksiin ja lähti kiertueellekin juuri siksi, että kaipasi vaihtelua. Ja eilinen todisti, että ei herralla paukkuja puutu. Maestron uudelleen laajennetulle bändille sovitetut sovellukset toimi ja lujaa.

Komppaan Jesseä, isoilla konserteilla itsekin käyneenä voin sanoa, ettei vastaavanlaista valoshowta ole tullut nähtyä. Eikä Hartwall Arenalla ole basso jymissyt noin kovaa hetkeen.
Ei Nightwishin Tuomas Holopainen turhaan ihannoi Hansia taikka ammenna ideoita häneltä sävellyksiinsä. Ja ymmärrän täysin, miksi Tarja Turunen käyttää Zimmerin tiimiä rock-albumeidensa orkestraatioihin.

Olisin toivonut enemmän vanhempaa tuotantoa. Muissa konserteissa soitettu Rain Man olisi ollut kova lisä, mutta ei tämä setti kylmäksi jättänyt!

Upea setti, taitavaa soittamista ja rakkaus musiikkiin ja erilaisuuteen paistoi lavalta voimakkaasti ja yleisö eläytyi itkien, hurraten ja henkeään haukkoen mukana.

Zimmer todella on alansa kovimpia. Tulevia scoreja odotellessa.

Illan parhaat: Angels & Demons, The Lion King, Pirates of the Caribbean, Dark Knight Trilogy, Inception.

Mombasa-biisin vahvistettu rummutus saa studioversion tuntumaan halvalta kopiolta. Huh! 23-vuotinen rakkauteni Zimmeriä kohtaan palkittiin eilen enemmän kuin ruhtinaallisesti!”

Aiheeseen liittyvät jutut