Tiesitkö tämän säveltäjälegenda Hans Zimmeristä – 18 kiinnostavaa faktaa

Hans Zimmer on nykypäivän tunnetuimpia elokuvasäveltäjiä.  Zimmer on mies esimerkiksi sekä Pirates of the Caribbeanin että Yön ritari -trilogian musiikin takana. Nyt tämä taiteilija on tulossa kotomaahamme konsertoimaan ensimmäistä kertaa pitkän uransa aikana. Sen kunniaksi on aika kertoa tästä maagisesta musiikkivirtuoosista 18 faktaa.

1. Hans Florian Zimmer syntyi 12.8.1957 Franfurtissa, Saksassa.

2. Hänen äitinsä oli lahjakas muusikko ja hänen isänsä insinööri ja keksijä.

3. Zimmer kävi pianotunneilla, mutta vain hyvin lyhyen ajan, koska hän ei välittänyt muodollisesta soittamisesta.

4. Hänen äitinsä oli kauhuissaan poikansa poikkeavasta soittotavasta, mutta isä piti sitä teknisesti fantastisena.

5. Zimmer muutti teini-iässään Lontooseen opiskelemaan Hurtwoodin yksityiseen yliopistoon.

6. Zimmer aloitti musiikkiuransa Krakatoa-bändissä 1970-luvulla ja oli jäsenenä ja erilaisissa tehtävissä muissakin yhtyeissä kuten The Bugglesissa, Krismassa, Heldenissä, Mecanossa, Shriekbackissa ja The Damnedissä.

7. 1980-luvulla Zimmer työskenteli säveltäjä Stanley Myersin kanssa lukuisten elokuvien (Poikien pesula, Viimeinen keisari) musiikkien parissa.

8. Hänen läpimurtonsa tapahtui vuonna 1988. Sademies-elokuvan musiikki oli ensimmäinen kokonaan hänen itsensä säveltämä teema, ja se toi hänelle myös Oscar-ehdokkuuden.

9. Zimmer matkusti Etelä-Afrikkaan saadakseen inspiraatiota sävellyyksiinsä elokuvaan The Power of One.

10. Zimmer voitti ensimmäisen ja myös ainokaisen oscarpystinsä vuoden 1994 Disney-klassikosta Leijonakuningas.

11. Ohjaaja Terrence Malick halusi Zimmerin säveltävän elokuvansa Veteen piirretty viiva musiikin ennen kuin aloitti sen kuvaukset.

12. Zimmerin kokeellisuus musiikissa näkyy hänen säveltämissään elokuvissa. Kuolleen miehen kirstua varten hän äänitti orkesteritaustat kitaran vahvistimen kautta saadakseen aikaan voimakkaamman soundin ja Yön ritari –elokuvan Why So Seriousiin hän käytti partaveitsen teriä jousisoittimessa luodakseen kidutetun ja kieroutuneen tunnelman.

13. Vuoden 2010 Inceptionia varten hän muokkasi elektronisella manipulaatiolla klassista kappaletta Non, je ne regrette rien.

14. Samaisena vuonna hän sai oman tähden Hollywoodin Walk of Famelle.

15. Zimmer on elokuvaohjaaja Christopher Nolanin luottosäveltäjä. He ovat tehneet yhdessä viisi elokuvaa.

16. Elokuvien lisäksi Zimmer on säveltänyt musiikkia tv-sarjoihin (The Contender, The Bible), videopeleihin (Call of Duty: Modern Warfare 2, Crysis 2) ja luontodokumenttiin (Planet Earth II).

17. Zimmer on ollut kaksi kertaa naimississa. Ensimmäisen kerran malli Vicky Carolin kanssa ja heillä on yksi yhteinen lapsi. Nyt Zimmer asuu Los Angelisissä toisen vaimonsa Suzanne Zimmerin ja neljän yhteisen lapsensa kanssa.

18. Yhden Oscar-voittonsa lisäksi hänellä on yhdeksän ehdokkuutta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat