Kokaiinikarhuja ja tarkovskimaista minimalismia – Vuoden 2022 parhaat trailerit listattuna!

Collider listasi 16 parasta traileria. Nämä kolme hyppäsivät esiin.

2.1.2023 11:00

Traileri on elokuvan käyntikortti. Jos katsojaa ei pysty vakuuttamaan alle minuutissa, elokuva ei todennäköisesti ole kiinnostava.

Joskus kyseessä on oma taideteoksensa, joka jää mieleen, vaikka itse elokuva ei jäisi. Collider listasi vuoden 2022 parhaat trailerit. Nämä erottuivat joukosta. Joidenkin elokuvien ensi-ilta on vuonna 2023.

M3GAN (Suomen ensi-ilta 13.1.2023):

Kertomus ihmisen hallitsemasta robotista, joka kääntyy luojaansa vastaan, on nähty lukemattomia kertoja. Taitavasti tehdyt leikkaukset, äänimaailma ja höyryjunan lailla etenevä piinaavuus saavat katsojan kuitenkin harkitsemaan, josko tarina olisi nähtävä vielä kerran.

Men (2022)

Menin traileri huokuu tarkovskimaista minimalismia. Oli yhtäläisyys tahatonta tai ei, se riittää jo yksistään joukosta erottumiseen. Sadepisarat ja piano painavat päälle kuin Junttanin paalutuskone. Kyseessä on pysäyttävä puolitoistaminuuttinen.

Erikoismaininta: Kokaiinikarhu (Suomen ensi-ilta 23.2.2023)

Vanhan sanonnan mukaan ”jotkut tarinat ovat niin herkullisia, ettei niitä pysty pilaamaan edes elokuvalla”. Vaikkakin on vaikea uskoa, että tositapahtumiin pohjautuva Kokaiinikarhu olisi kovinkaan onnistunut elokuva, niin sen traileri on vuoden 2022 hauskimmat 139 sekuntia.

Katso Colliderin listaus täältä.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia