Kuka oli Anakin Skywalkerin isä? Asia selvitettiin lopultakin – ihan virallisesti

Spoilereita Star Wars -sarjakuvasta.

21.12.2018 16:03

Prequel-trilogiassa käy ilmi, että Anakin Skywalkerilla (tulevalla Darth Vaderilla) ei ollut isää. Qui-Gon kysyy Pimeä uhka -elokuvassa asiasta Anakinin äidiltä.

– Isää ei ollut. Kannoin hänet, synnytin hänet, en pysty selittämään mitä tapahtui, Shmi-äiti selitti.

Faniteorioissa on monesti pohdittu, että Anakin luotiin jotenkin suunnittelemalla – esimerkiksi midi-chlorianien avulla. Uudessa Darth Vaderista kertovassa sarjakuvassa, joka on virallista kaanonia, vihjailtiin lopultakin tapahtumien kulusta.

Sarjakuvassa nähdään, että Anakinin syntymästä on toisena osapuolena vastuussa keisari Palpatine. Palpatine manipuoloi midi-chlorianeita ja sysäsi näin luomisprosessin käyntiin Shmin kohdussa.

Screen Rantin mukaan sarjakuvan tapahtumien kulku vahvistaa myös sen, että Palpatine suunnitteli Anakinin syntymän yhdessä Darth Plaqueisin kanssa – mystisen sithin, josta puhutaan Sithin kosto -elokuvassa. Tarkoituksena oli luoda sith, joka toimisi superaseena.

Midi-chlorianeilla on kuitenkin jonkinlainen tietoisuus ja ne aavistivat kaksikon pahat aikeet. Ne loivatkin siis lapsen, joka lopulta tuhoaisi sithit.

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa