Kuolleet lehdet on saanut kaksi Golden Globe -ehdokkuutta, Alma Pöysti ehdolla parhaaksi näyttelijäksi

Upeaa!

11.12.2023 16:45

Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet on valittu Golden Globe  -ehdokkaaksi parhaan ei-englanninkielisen elokuvan kategoriassa

Lisäksi elokuvassa näyttelevä Alma Pöysti on saanut parhaan näyttelijän Golden Globe -ehdokkuuden musikaali- tai komediaelokuvien kategoriassa. Pöysti on tunnetussa seurassa, sillä samassa kategoriassa on ehdolla seuraava kokoonpano: Fantasia Barrino, Jennifer Lawrence, Natalie Portman, Emma Stone ja Barbiesta tuttu Margot Robbie.

Golden Globe -ehdokkuuksia saivat eniten vuoden isoimpiin hitteihin kuuluvat Barbie ja Oppenheimer. Barbie sai yhdeksän ehdokkuutta ja Oppenheimer kahdeksan. Parhaan draamaelokuvan sarjassa ykkössijasta kilpailevat Oppenheimer, Killers of the Flower Moon, Maestro, Past Lives, The Zone of Interest ja Putoamisen anatomia.

Golden Globeja pidetään yleisesti elokuva-alan toiseksi näkyvimpänä palkintona Oscareiden jälkeen. Tänä vuonna palkinnot jaetaan 7. tammikuuta, eli hieman alle kuukauden kuluttua.

Kuolleet lehdet on saanut suitsutusta julkaisunsa jälkeen niin kotimaassa kuin maailmalla. Cannesissa elokuva palkittiin tuomariston palkinnolla, elokuva on myös Suomen Oscar-ehdokas. Viime viikonloppuna elokuva jäi ilman palkintoa European Film Awards -gaalassa useista ehdokkuuksista huolimatta.

Lue lisää: Niin lähellä mutta niin kaukana: Suomi jäi vaille palkintoja, kun Euroopan parhaita elokuvia palkittiin

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia