Kuvaaja haukkui suorasanaisesti Matrix-ohjaajat ja jatko-osat – ”Haluan kaivaa Stanley Kubrickin haudasta ja tappaa hänet!”

Ei ilmeisesti mennyt kuin Strömsössä.

Matrix-elokuva oli aikansa tapaus ja millä mittarilla tahansa hyvä elokuva. Jatko-osat kuitenkin tuntuivat paljon heikommilta – syystä tai toisesta. Matrixia ja sen jatko-osia kuvaamassa ollut Bill Pope antoi nyt oman selityksensä jatko-osien heikkoudelle. Ainut selittävä tekijä ei hänen mielestään ollut ykkösosan menestyksen aiheuttamat paineet.

– Kaikki mikä oli hyvää ensimmäisessä kokemuksessa ei ollut hyvää kahdessa viimeisessä. Emme olleet enää vapaita. Ihmiset katsoivat perääsi. Oli paljon painetta, Pope aloitti vuodatuksensa.

Hänen mukaansa ohjaajat Lana ja Lilly Wachowski hurahtivat mestariohjaaja Stanley Kubrickin kirjoittamaan kirjaan, joka teki kuvauksista kärsimystä.

– Sydämessäni en pitänyt heistä (Wachowskeista). Minusta meidän olisi pitänyt mennä eri suuntaan. Siellä oli paljon hankausta ja henkilökohtaisia ongelmia, joka näkyi totta puhuen valkokankaalta, Pope jatkoi.

– Se oli ollut hienoin hetkeni, eikä kenenkään muunkaan. Wachowskit olivat lukeneet hemmetin kirjan Stanley Kubrickilta, jossa sanottiin: ”Näyttelijät eivät tee luonnollisia roolisuorituksia, ennen kuin kulutat heidät loppuun.” Joten otetaanpa otto 90! Haluan kaivaa Stanley Kubrickin ylös ja tappaa hänet, Pope vielä lisäsi.

Kubrick tunnetaan hyvin siitä, että hän kuvaa kohtauksia uudelleen ja uudelleen hakien näin täydellisiä roolisuorituksia. Ikävä kyllä moinen toimintapa ei tuonut ainakaan Popen mielestä mitään hyvää Matrix-jatko-osiin.

Lana Wachowski on parhaillaan tekemässä kolmatta jatko-osaa elokuvasarjaan.

Lähde: Screen Rant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut