Liam Neeson olisi voinut olla agentti 007 – vaimolla oli siihen kuitenkin vahva mielipide

Oli varmaankin parempi jättää rooli väliin!

22.2.2023 09:34

James Bond -tuottaja Barbara Broccoli lähestyi aikoinaan muutamaan kertaan Liam Neesonia 007-roolin tiimoilta. Jos asiat olisivat menneet toisin, Neesonista olisi voinut tulla James Bond -näyttelijä.

Neeson kertoi Rolling Stonelle jättäneensä vakavat keskustelut roolista väliin, eikä hän lähtenyt tavoittelemaan sitä. Syynä oli hänen vaimonsa vahva mielipide.

Tähden mukaan hänen edesmennyt vaimonsa ei olisi mennyt naimisiin hänen kanssaan, jos Neeson olisi alkanut James Bond -näyttelijäksi.

– Hän antoi minulle James Bond -uhkavaatimuksen. Ja hän tarkoitti sitä!

Vaikka Broccoli oli yhteydessä, se ei tarkoittanut varmuutta siitä, että 007-rooli oli Neesonin.

– Minulle ei tarjottu James Bondia. Tunnen Broccolit. Heillä oli mielessään joukko näyttelijöitä, Neeson tarkensi.

Schindlerin lista oli tullut ulos, ja Barbara soiti minulle pari kertaa kysyäkseni, olinko kiinnostunut ja sanoin: ”Kyllä, olen kiinnostunut.”

– Ja sitten ihana vaimoni, levätköön rauhassa, sanoi minulle kuvatessamme Nell (1994) -elokuvaa Carolinassa: ”Liam, haluan kertoa sinulle jotain. Jos näyttelet James Bondia, emme mene naimisiin.”

Neeson kuitenkin härnäsi vaimoaan roolilla, vaikka hän päätti jättää sen tavoittelemisen väliin.

– Kiusasin häntä menemällä selän taakse, tekemällä sormistani ikään kuin aseen ja sitten (Neeson hyräilee James Bond -teemaa). Rakastin hölmöillä siten!

Näyttelijä arveli hänen vaimonsa kielteisen suhtautumisen johtuneen kaikista niistä naisista, joihin James Bond törmää eri maissa.

– Olen varma, että suuri osa hänen päätöksestään perustui siihen.

Neeson pääsi myöhemmin toimintasankariksi Taken-elokuvien myötä. Niistä poiki hänelle kokonainen uusi ura toiminnan parissa.

Vastikään hän kertoi mielipiteensä nykyisestä Star Wars -tarjonnasta: Liam Neeson tylytti Star Wars -spin-offit – tähden mielestä ”mysteeri ja taika” on kadonnut – Episodi.fi

Alla Liam Neesonin uusimman elokuvan Marlowe traileri.

Lähde: Rolling Stone

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia