”Helsingin Sanomien linja hakusessa” – Jasper Pääkkönen jyrähti Tuntemattoman sotilaan saamasta kritiikistä

Omerta 6/12.

Suorat sanat Twitterissä.

Vuoden 2017 Tuntematon sotilas esitettiin itsenäisyyspäivänä televisiossa vuoden 1955 filmatisoinnin ohella. Helsingin Sanomissa julkaistiin Aku Louhimiehen elokuvasta kertova juttu, jossa toimittaja Veli-Pekka Lehtonen pitää Tuntematonta sotilasta 2010-luvun tärkeimpänä kotimaisena elokuvana.

Monet muistavat kuitenkin Helsingin Sanomien arvion, kun elokuva tuli ensi-iltaan. Juho Typpö antoi elokuvalle kaksi tähteä ja piti sitä ”turhana elokuvana”.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen kummastelee asiaa Twitterissä ja kirjoittaa, että Helsingin Sanomien linja on hakusessa. Hän on ottanut kuvakaappaukset arvion otsikosta ja tuoreesta esseestä ja asettanut ne rinnakkain.

Monet kommentoijatkin hämmästelevät ristiriitaista viestiä ja kehuvat Louhimiehen elokuvaa.

Tosin siinä ei ole mitään kummallista, että sama elokuva saa lehdessä erilaisia arvioita. Helsingin Sanomien vuonna 2017 julkaistu arvostelu ja tuore essee ovat eri kirjoittajien näkemyksiä. Myös Episodissa on julkaistu samasta elokuvasta erilaisia arvioita ensi-ilta-osiossa ja Kotiteatteri-palstalla.

Näin vastakkaiset näkemykset eivät kuitenkaan samassa lehdessä ole kovin yleisiä.

Helsingin Sanomien kahden tähden arvio olikin poikkeus lukuisten ylistävien kirjoitusten joukossa.

Tuntematon sotilas sai Episodin arviossa neljä tähteä. Ilta-Sanomat, Iltalehti, Aamulehti ja Keskisuomalainen antoivat sille peräti viisi tähteä.

Nyt Louhimiehen elokuvan ansiot on nähty Helsingin Sanomissakin.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut