Lippukassafloppi The Matrix Resurrections olisi tehty myös ilman ohjaajasisaruksia

Tämä ei yllätä, sillä jo pelkkä Matrixin nimi on legendaarinen.

28.12.2021 14:43

The Matrix Resurrectionsissa on kohtaus, jossa kritisoidaan studioiden tapaa tehdä jatko-osia, rebootteja ja remakeja tunnetuille franchiseille. Pudottaapa elokuvan ohjannut Lana Wachowski myös Warner Bros. -studion nimen tässä kohtauksessa.

Näin jälkikäteen tarkasteltuna se on ihan ymmärrettävää, sillä lippukassoilla jättimäisesti flopannut neljäs Matrix on perinteinen remake/reboot, jonka tarkoituksena on esitellä potentiaalisen uuden elokuvauniversumin uudet päätähdet.

Nyt on paljastunut, että Warner oli kuin olikin tekemässä neljättä Matrixia jopa ilman Wachowskin sisaruksia Lanaa ja Lilyä. Lana kuitenkin suostui lopulta tekemään neljännen osan, ja ehkä hyvä niin, vaikkei elokuvasta juuri mitään puhuttavaa jälkipolville jäisikään.

Resurrections sai Episodin toimittajillta kolme kertaa 1/5 ja kerran 4/5.

Elokuva floppasi nimittäin melko hurjalla tavalla maailman lippukassoilla. Resurrectionsin budjetti oli 190 miljoonaa dollaria, jonka päälle vielä 100-150 miljoonan dollarin markkinointi, eikä se ole tienannut ensimmäisten viiden päivän aikana maailmanlaajuisesti kuin 66,7 miljoonaa.

Elokuvan huonoa tulosta selittää myös se, että se julkaistiin samaan aikaan sekä teattereissa että Yhdysvaltojen HBO Maxissa. Piratismiakin on syytetty.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia