Toimituksen suosikit – Elokuvan surkea joulu

Uusien koronarajoitusten vuoksi muutama elokuva siirsi heti ensi-iltaansa samaan tulevaisuuteen. Kun heti perään elokuvateatterit ilmoittivat sulkevansa oviaan muutamaksi viikoksi, siirtoja tulee varmasti lisääkin. Joillakin paikkakunnilla joulun aikaan ei voi elokuvia katsoa, mutta jossakin teatterit sentään ovat auki joulun yli. Siksipä päätimme kaikesta huolimatta julkaista vielä tämän Toimituksen suosikit -taulukon jouluajan uutuuksineen.

23.12.2021 20:21

Muutama vuosi sitten Pablo Larraín teki elokuvan miehensä murhan jälkeen ohjakset ottavasta Jacqueline Kennedystä. Nyt hän tarjoaa fantasiankin kanssa leikittelevän näkemyksensä siitä, miten Britannian kuningasperheen perinteinen joulujuhla toimi viimeisenä oljenkortena, joka katkaisi prinsessa Dianan selän. Kristen Stewart esittää paineiden alta pyristelevää Dianaa tavalla, joka nosti Spencerin Episodin toimituksen suosikiksi.

Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu 1950-luvulla kirjoitettuun lastenkirjaan, joka on tuotu sen tapahtumat onnistuneesti lähemmäs meidän aikaamme ja terävöittänyt hajanaista juonta. Näkymättömyyden lahjaa rikosten selvittämiseen käyttävä Vinski-poika varmasti kutkuttaa perheen pienempien mielikuvitusta, vaikka aikuisille ei välttämättä ole yhtä paljon tarjolla.

Harvemmin mielipiteet jakautuvat toimituksessa niin ehdottomasti kuin The Matrix Resurrections -elokuvan tapauksessa. Elokuva on tavallaan jatkoa vuonna 1999 ilmestyneelle The Matrixille, tavallaan sen uudelleenkäynnistys. Jos se kolahti, se kolahti kunnolla. Nostalgiakaan ei auttanut niitä, jotka eivät siitä pitäneet. Ei. Siis. Yhtään.

Musikaalinen animaatiojatko-osa Sing 2 oli yhden toimittajan mukaan tungettu aivan liian täyteen hahmoja ja sivujuonteita. Toista se ei haitannut – ja onhan siinä mainioita ääninäyttelijöitä niin alkuperäisellä kuin kotimaisella ääniraidalla. Eräskin hahmo on englanniksi Bono ja suomeksi Pate Mustajärvi!

Jouluviikon uutuuksiin kuuluu myös Ruusuntekijä, jonka vain yksi Episodin toimittaja oli ehtinyt nähdä. Ranskalaiskomedia kukkatarhansa pelastamiseksi taistelevasta puutarhurista sai häneltä kolme tähteä.

Lisää luettavaa