Toimituksen suosikit: Nunnia ja muita supersankareita

Viikon ensi-iltauutuuksia on kolme kappaletta. Niistä isoin, MCU-spektaakkeli aloitti jo keskiviikkona. Se nousi Episodin toimituksenkin suosioon, mutta sitäkin korkeampi voima löytyi.

17.12.2021 15:54

Paul Verhoevenin Benedetta nousi maailmalla otsikoihin keskiajan Italian väkivaltaisuuksillaan ja erityisesti nunnien välisellä seksillä. Se on kuitenkin enemmän kuin tuo pinta: terävä tutkielma uskonnosta ja sen kaksinaismoralismista, jossa uskonkappaleiden totuus muuttuu mukavasti sen mukaan, mitä niillä halutaan ajaa.

Ei siis ihme, että elokuva nousi myös Episodin toimituksen suosikiksi tämän viikon uutuuksista. Kutsuipa joku sitä jopa vuoden elokuvatapaukseksi. Tai sitten se oli se nunnien välinen seksi…

Kovin paljon Verhoevenille ei hävinnyt viikon superspektaakkeli, Spider-Man: No Way Home. Salaisen identiteettinsä paljastumisen jälkeen teini-ikäinen supersankari pyytää apua Doctor Strangelta, mutta lepikkoonhan se menee. Sen seurauksena Tom Hollandin esittämä Spider-Man saa kohdata elementtejä myös hahmon aikaisemmista inkarnaatioista.

Ilmeinen vaara tietysti olisi ollut, että uutuus olisi mennyt puhtaaksi fanipalvelukseksi. Onneksi näin ei käynyt, vaan suurin osa Episodin toimituksesta oli sitä mieltä, että No Way Home menee heittämällä MCU-elokuvien kärkikaartiin!

Tämän viikon uutuuksiin kuuluu myös Sound of Violence, suomalaista syntyperää olevan Alex Noyerin pitkä versio omasta Conductor-lyhäristään. Siinä aistien sekoittumisesta kärsivä taiteilija ”kuulee” muiden rääkkäämisen äänen koukuttavina visioina. Sen oli nähnyt vain yksi toimittaja, joka antoi sille kolme tähteä. Hän piti ideasta, mutta se ei hänestä jaksanut kannatella kokopitkää elokuvaa.

 

Lisää luettavaa