Toimituksen suosikit: Uskomattomia tarinoita maailman huipulta

Viikonlopun uutuuselokuvia on vain kaksi: Ridley Scottin rakkaustarinasta tragediaksi muuttuva tositarina muotimaailmasta, sekä fantastisia ulottuvuuksia saava luontodokumentti Suomesta.

3.12.2021 13:26

Ridley Scottin House of Gucci kestää lähemmäs kolme tuntia, ja käytännössä kaikki sen nähneet Episodin toimittajat – niin siitä enemmän kuin vähemmänkin pitäneet – ottivat kantaa sen pituuteen. Vaikka moni oli sitä mieltä, että elokuva on liian pitkä, oli myös vastakkaisia mielipiteitä. Elokuvasta pitäneet olisivat itse asiassa voineet viipyä sen maailmassa pitempäänkin, jolloin sen monille omalaatuisille hahmoille muotimaailman huipulta olisi voinut antaa enemmän aikaa.

Tunturin tarina kolahti Metsän tarinan ja Järven tarinan lailla sen nähneisiin toimittajiin. Lapin maisemia ja niiden asukkaita esittelevä dokumentti saa uutta tarunomaista ulottuvuutta Peter Franzénin kertojaäänestä. Metsän tarina keräsi teattereissa aikoinaan yli 90 000 katsojaa ja Järvi peräti 190 000. Tunturin tarina ehti piipahtaa teattereissa jo viime vuodenvaihteessa ennen kuin se koronan vuoksi vedettiin takaisin. Tuolloin se ehti saada jo lähemmäs 20 000 katsojaa, ja toivottavasti nyt tulee rutkasti lisää.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia