Toimituksen suosikit: Isoja ja pieniä pelikenttiä

Vaihteeksi hieman rauhallisempi ensi-iltaviikonloppu. Mutta vain nimikkeiden määrässä mitattuna!

19.11.2021 15:00

Viikon elokuvaohjelmistoon saapuu kolme keskenään hyvin erilaista uutuutta. Mikään ei suoraan noussut Episodin toimituksen ehdottomaan suosioon, mutta eipä mikään niistä suoranaista murska-arviotakaan saanut.

Venus ja Serena Williams eivät vain murskanneet tilastoja matkallaan tenniksen huipulle. He joutuivat ylittämään monia muita esteitä matkalla sinne, ja siinä suuri merkitys oli heidän Richard-isällään. Will Smith on Oscar-vedossa sisarusten tarinan isäpapan näkökulmasta kertovassa elokuvassa King Richard: Williamsien tarina.

Kun vihdoin ja viimein valkokankaille saadaan yleensä liian kalliina toteutettavaksi mielletty filmatisointi Ilkka Remeksen jännäristä, se törmää vakaviin tuotanto-ongelmiin. Keskeisessä asemassa olleiden tekijöiden vaihto ja käsikirjoituksen viilaus lennossa näkyvät lopputuloksessa, sillä Omerta 6/12 on kunnianhimoinen yritys, joka ei kunnolla pääse lentoon.

Kolmas viikonlopun uutuus on ranskalaisdraama Perintö, jossa laaja perhe kohtaa menetyksen. Alkuun kyseessä on herkkä ja hauskakin perhedraama, jossa surusta löytyy huvittaviakin piirteitä. Loppupuolella elokuva kuitenkin keskittyy liikaa ohjaaja-käsikirjoittajan ja pääosaa esittävän Maïwennin identiteettikriisiin.

 

Lisää luettavaa