Toimituksen suosikit: Gerard Butlerin onnistunut paluu – mutta kuka on Alexis Louder?!

Viikonlopun uutuudet esittelivät niin erilaisia toiminnan kuin draaman muotoja. Päällimmäiseksi mieleen jäi kuitenkin uusi, varteenotettava naisnäyttelijä, jolta alkoi saman tien odottaa lisää elokuvia.

5.11.2021 11:01

2000-luvun alussa ohjaaja-käsikirjoittaja Joe Carnahan oli amerikkalainen vastine Guy Ritchielle. Satunnaisista hiteistä huolimatta ura ei lähtenyt ihan samanlaiseen lentoon. Carnahan tekee kuitenkin edelleen hupsuja mutta tehokkaita ja viihdyttäviä toimintarytinöitä.

Carnahanin edellisen elokuvan, aikasilmukkaräiskintä Boss Levelin pääosan Frank Grillo on Copshop-uutuudessa ammattirikollinen, joka takaa-ajettuna hankkiutuu keskellä erämaata sijaitsevan ison poliisiaseman putkaan. Sinne hankkiutuu kuitenkin myös miehen perässä oleva palkkatappaja. Tätä esittävä, joissakin viimeisimmissä elokuvissaan välillä vähän väsähtäneen oloinen Gerard Butler on ilahduttavan mukavassa toimintavedossa, mutta pääosaäijät saavat vastaansa myös uuden, varteenotettavan kyvyn.

Jo muutaman vuoden jatkuneesta näkyvästäkin urastaan huolimatta tuntemattomaksi suuruudeksi jäänyt Alexis Louder esittää nuorta mutta asiansa osaavaa poliisia, joka joutuu selviytymistaisteluun lukkojen takana olevien rikollisten välissä kuin myös asemaan ulkopuolelta kohdistuvan hyökkäyksen tiimellykseen. Toivottavasti vanhanaikaisen, Quentin Tarantinonkin kanavoiman väkivaltaisen eksploitaatiotoiminnan hyvällä tavalla mieleen tuova Copshop on rooliin kuin nakutettuna sopivalle Louderille pääsylippu vieläkin isompiin piireihin.

Kjell Westö kirjoittaa vuosia, jopa vuosikymmeniä kattavia romaaneja, joiden hahmot taustoittuvat aikakausien tapahtumia vasten. Claes Olsson pitää vastaavanlaisten elokuvien tekemisestä. Ei siis ihme, että Rikinkeltainen taivas kolahti täysillä yhteen Episodin toimittajakunnasta. Kaikki eivät kuitenkaan olleet ihan samaa mieltä, ja käyttivät perusteluissaan muun muassa sanaa ”saippuamainen”.

Yksi toimituksestamme ihastui myös MCU:n viimeisimpään uuden supersankarivaiheen rakenteluun, uuden supersankarirodun esittelevään Eternalsiin. Hän ei kuitenkaan mahtunut mukaan viikon taulukkoon, joten keskiarvoa vetivät alas muut toimittajat, joiden mielestä elokuva oli ylipitkä ja silti liian täynnä epätasaisia elementtejä.

Viikonlopun uutuuksiin kuuluu myös monta kautta pyörineeseen Syke-sarjaan liittyvä elokuva Hätätila. Sen ehti nähdä kuitenkin vain yksi toimittaja, joka antoi sille kaksi tähteä. Hän epäili, että sarjan ystävistä voi olla hauska nähdä tuttuja hahmoja, mutta muille se on kuin hölmö ja halpa tv-jännäri.

 

Lisää luettavaa