Toimituksen suosikit: Uutuusvyöry teattereissa

Elokuvateattereiden ruuhkaviikot jatkuvat, kun ensi-iltaan tulee peräti seitsemän uutuutta!

22.10.2021 13:56

Toimituksen suosikki olisi ollut islantilainen urheiludokumentti Tytöt – pidetään pallo!, mutta sen ehti nähdä vain yksi taulukkoon osallistunut toimittaja, joten hänen neljä tähteään meni siinä mielessä ”hukkaan”. Tasa-arvokysymyksiä lasten urheilussa tutkiva dokkari on silti katsomisen arvoinen.

Coda – kahden maailman välissä on Yhdysvalloissa tuotettu versio ranskalaisesta Beliérin perhe -elokuvasta. Se on onnistunut säilyttämään sen henkeä tarinassa, jossa kuuron perheen ainut kuuleva jäsen, teini-ikäinen tyttö, joutuu asettamaan vastakkain omat unelmansa ja perheensä auttamisen.

The French Dispatch on Ranskaa ja ranskalaisuutta rakastavan Wes Andersonin viimeisin vinkero elokuva. Siinä käydään läpi Ranskassa toimivan amerikkalaislehden viimeisen numeron artikkelien tarinoita. Vannoutuneet Anderson-fanit ovat onnellisia, muille omalaatuisen ohjaajan uutuus on vähän turhankin hyvä kokoelma hänen maneereitaan.

Roni on rikki on tietokoneanimaatio, jossa robottiystävävillitys sekoittaa lasten elämän. Omistajansa sosiaalisen elämän ohjaksiinsa ottava lelu jättää vähemmän suositut lapset, kuten Barneyn, entistä syrjempään. Kun hän saa käsiinsä rikkinäisen hittilelun, käynnistyy tapahtumasarja, jossa uudet oudot ystävykset joutuvat useammankin tahon etsimiksi.

Ranska on tänä viikonloppuna in, sillä myös tosipohjaisella Suurta teatteria -elokuvalla on ranskalaistausta. Tai se siis on ranskalainen näkemys ruotsalaisesta projektissa, jossa vankilan asukit ryhtyvät valmistelemaan haastavaa näytelmää julkisesti esitettäväksi.

Yksi toimituksen jäsen suorastaan ihastui Venom: Let There Be Carnage -jatko-osaan. Valitettavasti hän ei ollut mukana tämän viikon taulukossa, joten kriittisemmät äänenpainot pudottivat uutuuden keskiarvoa. Mutta jos piti parin vuoden takaisesta Venomista, pitänee myös tästä.

Viikonlopun seitsemäs uutuus on Perhe Addams 2, mutta myös sen ehti nähdä vain yksi toimituksen jäsen. Hän antoi sille kaksi tähteä ja valitteli erityisesti amerikkalaisen kaavamaista perhekäsitystä ja aikuisille aukeavien silmäniskujen puuttumista.

 

Lisää luettavaa