Toimituksen suosikit: Ruuhkaisin elokuvaviikonloppu aikoihin

Pitkään jatkuneiden kokoontumisrajoitusten hiljalleen poistuessa ohjelmistoon tulee niin uusia julkaisuja kuin ensi-iltaansa odottamaan joutuneita jonottajia. Siksipä viikonloppuna on luvassa sellainen määrä uusia elokuvia, jollaista ei ihan vähään aikaan ole nähty.

15.10.2021 13:54

Episodin toimituksen suosikiksi viikonlopun peräti kuudesta ensi-iltaelokuvasta nousi jo vuonna 2017 ilmestynyt Junk Head. Japanilainen stop motion -animaatio ei varmasti ole kaikkien makuun, mutta jos erikoisempi scifi-toiminta dystooppisessa rauniomaailmassa kiinnostaa, tämä on viikonlopun ehdoton valinta!

The Last Duel ei varmaankaan nouse Ridley Scottin klassikoiden joukkoon, mutta vaikeaahan se olisikin. 1300-luvulta säilyneisiin dokumentoituihin tositapahtumiin perustuva epookki kertoo keskenään kiistelevistä miehistä ja heidän välissään olevasta naisesta. Valitettavasti tapahtumat soveltuvat edelleen myös nykyajan kommentointiin.

Haluatko testata oman kyynisyytesi rajat? New Order sijoittuu Meksikoon, jossa sorretun kansanosan nousu sotkee seurapiirihäät. Valtiovalta tietysti vastaa omalla mitallaan, mutta muuttuvatko asiat paremmiksi kenenkään kohdalla? Katsojaa ainakin viedään kuin litran mittaa.

Tiikerit on urheiludraama, joka vaihteeksi kertoo sankaritarinoiden kääntöpuolen, siksi se saattaisi kiinnostaa niitäkin, jotka yleensä eivät urheiluaiheisia leffoja katso. Tosipohjaisessa tarinassa menestyksestä haaveileva nuori jalkapalloilija saa liian paljon liian aikaisin ja maksaa siitä kovan hinnan.

Jos on ollut ikävä Michael Myersia ja hänen tappo-orgioitaan, Halloween Kills on ihan toimiva verisyltty. Jos taas haluaa, että kauhuelokuva pelottaisi tai sen hahmoista välittäisi, saattaa pettyä.

Pettymyksistä puheen ollen. Kun niin kameran edessä kuin takana on ollut erinomaisia tekijöitä, olisi Vuosisadan häät -farssilta voinut odottaa muutakin kuin Luokkakokous 3:n haastamista.

Kuudes viikonlopun uutuus on jatko-osa vuoden 2017 tietokoneanimaatiolle. The Boss Baby: Perhebisnes onkin rakenteeltaan hyvin samanlainen kuin edellinen elokuva. Jos The Boss Baby viehätti, viihtynee Perhebisneksenkin adhd-kohelluksen parissa. Taulukkoa varten sen ehti ennakkoon nähdä vain yksi toimittaja, joka antoi sille kolme tähteä.

 

Lisää luettavaa