Toimituksen suosikit: Kun menneisyys ei suostu kuolemaan

Kaikissa viikon neljässä uutuudessa kaivellaan jollain tavalla menneitä.

12.11.2021 13:25

Viikon uutuuksista Episodin toimituksen suosikiksi nousi Edgar Wrightin Last Night in Soho. Wright on jo aikaisemmin osoittanut hallitsevansa monet eri lajityypit komediasta toimintaan. Tällä kertaa hän sukeltaa kauhufantasiaan. Thomasin McKenzien esittämä, menneen maailman lumoissa oleva Eloise huomaa Lontooseen muutettuaan pystyvänsä unissaan vierailemaan 1960-luvun sykkivässä Lontoossa. Kun uni ja todellisuus alkavat sekoittua yhä pelottavammin, Eloise saa huomata, etteivät asiat todellakaan aina olleet ennen paremmin.

Guled & Nasra kertoo avioparista, jonka onnea vaimon sairaus varjostaa. Heidän liittoaan on pidetty häpeällisenä, mutta miehen on yritettävä paikata katkenneet välit sukuun pelastaakseen perheensä. Sinänsä yksinkertaista tarinaa kohottavat upea kuvaus ja kauniit, yksittäiset hetket tavallisten ihmisten kesken.

The Comeback Trail katsoo tosissaan taaksepäin: Se on uudelleenfilmatisointi vuoden 1982 samannimisestä elokuvasta, se sijoittuu 1970-luvulle, siinä esiintyy valkokangaslegendoja, ja se kertoo elokuvatuotannosta, jonka pääosaan kaivetaan ikäloppu esiintyjä. Kevät koittaa Hitlerille -elokuvan mieleen tuovassa veijaritarinassa ketku tuottaja (Robert DeNiro) yrittää saada uuden elokuvansa pääosan (Tommy Lee Jones) hengiltä maksaakseen vakuutusrahoilla velkansa rikollispomolle (Morgan Freeman). Valitettavasti kokonaisuus jää ennemmin etäisesti huvittavaksi kuin ääneen naurattavaksi.

Jules Vernen seikkailuklassikoita on filmatisoitu ahkerasti. Ranskalais-belgialainen Maailman ympäri 80 päivässä tekee sen animaation keinoin. Lopputulos on kuitenkin tyypillinen euroanimaatio, joka ei tarinan ja ulkoasun suhteen nouse lähellekään alan isojen studioiden jälkeä. Puutteet yritetään sitten peittää jatkuvalla adhd-kohelluksella.

 

Lisää luettavaa