Toimituksen suosikit: Kun kaikilta katoaa jotakin

Elokuvateattereissa on taas vilkas viikonloppu, kun ensi-iltaan tuli peräti viisi uutta nimikettä. Monet niistä jakoivat mielipiteitä hyvin mielenkiintoisesti.

26.11.2021 12:12

Yhden uutuuden kohdalla mielipiteet eivät todellakaan jakautuneet. Kaikki Nicolas Cagen uuden Pig-elokuvan nähneet pitivät sitä mainiona. Kehuttiin niin Cagen suoritusta erakoituneen tryffelinmetsästäjänä, joka joutuu varastettua sikaansa etsiessään kohtaamaan menneisyytensä kaupungissa, kuin sivuosassa nähtävää Alex Wolffia ja harvinaista kypsyyttä osoittavaa esikoisohjaaja Michael Sarnoskia.

Lumotusta kylästä ja sitä suojelevasta maagisesta perheestä kertova 60. Disney-animaatio Encanto lumosi kaksi kolmesta elokuvan nähneestä Episodin toimittajasta perheen joutuessa kohtaamaan taian hiipumisen. ”Ehkä hän vihaa kauneutta…” pohti heistä toinen kolmannen vähäisiä tähtiä ihmetellessään.

Ilmastodokumentin Invisible Demon – tuhon merkit vastaanotto oli suorastaan kahtiajakoinen. Yksi ei siitä välittänyt, toinen piti sitä merkittävänä osoituksena siitä, kuinka tärkeää on saada luontonsa kohta menettävät kehittyvätkin maat mukaan ilmastotalkoisiin. Elintasorajat kun eivät pysäytä saasteita ja ilmastonmuutosta.

Pigin ohella toinen suurta yksimielisyyttä saavuttanut viikonlopun uutuus oli kauan odotettu franchise-jatko Ghostbusters: Afterlife. Kaikkien mielestä se oli erinomaisen toimiva ja viihdyttävä toimintakomedia, vaikka lopussa mentiin melko raskaasti puhtaan fanipalveluksen puolelle.

Jo 70-luvulla Taksikuskin käsikirjoittajana läpilyönyt Paul Scrader on tehnyt monia elokuvia traumatisoituneista miehistä, jotka kuvittelevat edes yhden toisen ihmisen pelastamalla lunastavansa myös itsensä. Oscar Isaac tekee The Card Counterina sellaisena niin kantavan roolisuorituksen, ettei elokuvasta erityisesti pitänyt Episodin toimittaja ymmärtänyt nuivempia mielipiteitä. Hän epäili, että niiden antajiin vaikutti elokuvan lopetus, jota hänkin piti vähemmän onnistuneena.

 

Lisää luettavaa