Toimituksen suosikit: Nuorten ja vanhojen ongelmat

1950-luvun New Yorkin teinijengiläisistä tämän päivän menestyspaineiden alla pakertaviin kiinalaisnuoriin. Siinä välissä joukko italialaisia pappoja yrittää ylläpitää katoavaa kansanperinnettä aina, kun vaimon silmä välttää.

9.12.2021 07:50

Episodin toimituksen suosikiksi viikon uutuuksista nousi kiinalainen elokuva, vaikka kaikki sen nähneet toimittajat tunnustivat ennakko-odotusten olleen melko alhaalla. Better Days kertoo kokonaisten perheiden tulevaisuuden määritteleviin pääsykokeisiin valmistautuvasta yksinäisestä tytöstä, joka joutuu koulukiusaajien silmätikuksi. Opiskelurauhan toivossa hän värvää avukseen toisen ulkopuolisen, omilleen jätetyn nuorisorikollisen.

Vaikka kiinalaisnuorten ahdinko tuntuu äärimmäiseltä, se oli kuitenkin yleismaailmallisesti samastuttavaa. Pääosien esittäjät uppoutuvat rooleihinsa niin, että heidän puolestaan ei voi olla jännittämättä ja liikuttumatta.

Periaatteessa Becoming Cousteau on suoratoistopalvelu Disney Plussan sisältöä, mutta koska se piipahtaa valkokankaallakin, huomioikaamme se täälläkin. Ja komealtahan dokumentti kuuluisasta merien tutkijasta näyttää.

Piemonten tryffelinmetsästäjät kilpailee viime viikolla ensi-iltaan tulleen Tunturin tarinan kanssa vuoden sympaattisimman dokumentin tittelistä. Italialaisukkelit yhtä homssuisine koirineen nuohoavat kauniita metsärinteitä etsimässä harrastusmielessä sieniä, joista maailmalla maksetaan tonneja kilolta.

Viihde-elokuvan guru Steven Spielberg teki uuden version rakastamastaan West Side Story -musikaalista. Hän ei uusinut vuoden 1961 elokuvaa, vaan käytti lähdemateriaalina senkin taustalla ollutta vuoden 1957 teatterimusikaalia. Joitakin muutoksia matkaan on tullut, mutta klassiset kappaleet ovat tallella, ja koreografioissa on modernia lennokkuutta vanhaa kunnioittaen.

Vain yksi Episodin toimittaja ehti nähdä ruotsalaisen jouluelokuvan Tarina Karl-Bertil Jonssonin jouluaatosta. Se on tyypillisen ruotsalaista ammattitaitoista työtä, joka toimii keskiössä olevan sympaattisen, jalomielisyydessään ehkä naiivin mutta aina hyväsydämisen nimihahmonsa ansiosta. Episodi antoi sille kolme tähteä.

 

Lisää luettavaa