Maailmojen sodan Dakota Fanning on nyt 30-vuotias – tältä hän näyttää nykyään

Palasi leffaan Denzel Washingtonin kanssa.

26.2.2024 05:30

Dakota Fanning täytti 23. helmikuuta pyöreät 30 vuotta. Hänet tunnetaan monista elokuvista ja myös näyttelijä Elle Fanningin isosiskona.

Dakota tuli monelle tutuksi jo lapsinäyttelijänä. Hän loisti luonnollisilla roolisuorituksillaan, ja hänen näyttelijäkykyjään kehui muun muassa Denzel Washington. He tekivät yhdessä loistavan trillerin Koston liekki (2004), jota ylisti jopa Quentin Tarantino.

Koston liekki (2004).

Toinen Fanningin muistettavista lapsuusrooleista on elokuva yhdessä Tom Cruisen kanssa. He näyttelivät yhdessä Steven Spielbergin ohjaamassa elokuvassa Maailmojen sota (2005).

Vuonna 2001 hän oli mukana myös kehutussa draamassa Minä olen Sam. Fanningin taidot huomattiin jo tuolloin, sillä hän sai roolistaan Screen Actors Guild -ehdokkuuden. Elokuvan muita tähtiä olivat Sean Penn ja Michelle Pfeiffer.

Maailmojen sota (2005).

Fanningin viimeisimpiä rooleja on toimintaelokuvassa Equalizer 3 (2023). Siinä hän palasi näyttelemään yhdessä Denzel Washingtonin kanssa, ja se toi monelle varmasti nostalgisia tunnelmia elokuvasta Koston liekki.

Lisäksi Fanning on nähty viime vuosina tv-sarjoissa The First Lady, gen:LOCK ja The Alienist. Ne kaikki yltävät IMDb-arvosanaan yli 7. Hänellä oli rooli myös Tarantinon elokuvassa Once Upon a Time in Hollywood (2019) ja rikosleffassa Ocean’s 8 (2018).

Equalizer 3 (2023).

Ammattinäyttelijäksi jo viisivuotiaana

Fanning näytteli lapsena pienissä näytelmissä Woodstockissa, Georgiassa. Vuonna 1999, vasta viisivuotiaana, hän aloitti ammattiuran näyttelijänä Tiden televisiomainoksessa. Ensimmäinen merkittävä rooli oli vierailu sarjassa Teho-osasto vuonna 2000, jonka jälkeen seurasi vierailu Ally McBeal– ja C.S.I.-sarjoissa sekä liudassa muitakin sarjoja.

Vuonna 2001 koitti rooli I Am Samissa, jossa hän esittää kehitysvammaisen miehen tytärtä. Fanning teki roolillaan läpimurtonsa Hollywoodiin.

I Am Sam (2001).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Elle Fanningista

Rakastaa neulomista ja on neulonut huiveja ainakin Tom Cruiselle, Robert De Nirolle, Denzel Washingtonille, Oprah Winfreylle, Steven Spielbergille ja Tim Robbinsille.

Sanoi ajatelleensa Minä olen Sam -elokuvan surullisissa kohtauksissa kultakalansa kuolemaa.

Ihailee Meryl Streepiä ja Hilary Swankia, ”ei vain siksi, että he ovat loistavia näyttelijöitä, vaan myös siksi, että he ovat uskomattomia ihmisiä”.

The Alienist.

Elokuvien puolelta Fanning näyttelee seuraavaksi kauhufantasiassa The Watchers. Sen ohjaa M. Night Shyamalanin tytär Ishana Shyamalan.

Leffan tarinassa nuori taiteilija eksyy Irlannissa sijaitsevaan laajaan, koskemattomaan metsään, josta hän löytää suojaa. Hän on kolmen muukalaisen seurassa, ja nelikkoa vainoavat joka yö salaperäiset olennot.

Dakota Fanning on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja sekä elokuvan Equalizer 3 -traileri.

Lue myös: Suosikkiscifiin ehkä palaava Emily Blunt täytti 41 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa