Mad Men ja The Handmaid’s Tale -tähti Elisabeth Moss skientologiastaan: ”En halua vaikuttaa salamyhkäiseltä”

Hollywoodissa on useita nimekkäitä kultin kannattajia.

30.4.2022 15:01

Hollywood Reporter uutisoi näyttelijä Elisabeth Mossin uskomuksesta skientologiaan, ja siitä miksei Moss pidä siitä numeroa.

”En halua vaikuttaa salamyhkäiseltä. Jos sinä ja minä tapaisimme, hengailisimme kuin ystävykset, olen kuin avoin kirja siitä”, Moss sanoo haastattelijalle. Mad Menissä, The Handmaid’s Talessa ja The Invisible Manissa nähty näyttelijä on kasvanut kirkon jäseneksi – hänen vanhempansa ovat myös skientologeja.

Moss myöntää, että haluaa pitää henkilökohtaisen elämänsä erotettuna työstä. ”En halua, että katsojat kiinnittävät huomionsa johonkin muuhun, kun katsovat minua. Haluan, että he näkevät hahmon. Kun näyttelijät paljastavat liikaa itsestään, ajattelen joskus, että hän juuri rikkoi tuon hahmon. Tiedän vaikka, että hän rakastaa hot joogaa, tai mitä vaan”, Moss sanoo.

Hän kuitenkin myöntää, että ei voi hallita sitä, mitä katsoja ajattelee. ”Jos se ei olisi [skientologia], se olisi jotain muuta. Se ei ole suljettu uskonto. Se on hyvin avoin paikka, toivottaa tervetulleeksi sellaisen, joka haluaa tietää siitä lisää. Luulen, että se on asia, mikä on eniten väärinymmärretty.”

Skientologia-kulttia on käsitelty paljon viime vuosina. Toimittaja Louis Theroux ja dokumentaristi Alex Gibney ovat käsitelleet aihetta omissa dokumenteissaan, mutta myös Paul Thomas Anderson fiktioelokuvassaan Mestari.

Kirkolla on myös muita kuuluisia jäseniä, joista kuuluisin on Tom Cruise. Myös muun muassa Bart Simpsonin ääni Nancy Cartwright, Kirstie Alley, Anne Archer, Juliette Lewis, Giovanni Ribisi, sekä John Travolta ovat skientologeja.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa