Marion Cotillard: Hollywoodissa ei ole sijaa feminismille

 

Useista hienoista rooleistaan tunnettu Marion Cotillard (Luihin ja ytimiin, Kaksi päivää, yksi yö) on sanonut, ettei Hollywoodissa ole sijaa feminismille ja että koko sana aiheuttaa ”erottelua” sukupuolten välille.

Cotillard  ei myöskään näe ongelmaa esimerkiksi Cannesin kritiikkiäkin saaneista elokuvavalinnoissa. Vuonna 2012 kaikki Cannesin 22 kilpailuelokuvaa olivat miesten ohjaamia.

”Elokuvantekemisessä ei ole kyse sukupuolesta. Et voi pyytää Cannesin kaltaisen festivaalin johtajaa ottamaan viisi elokuvaa miehiltä ja viisi naisilta. Minusta se ei luo tasavertaisuutta, se luo jaottelua. En vain näe itseäni feministinä”, Cotillard sanoo.

”Meidän pitää taistella naisten oikeuksien puolesta, mutta en halua erottaa naisia miehistä. Meidät on jo erotettu, koska meitä ole tehty samanlaisiksi, ja se erilaisuus luo tietyn energian luovuudessa ja rakkaudessa. Joskus sanassa feminismi on liikaa erottelua.”

Hollywoodin seksismistä ja palkkaeroista on viime aikoina puhuttu paljon ja monet näyttelijät ovat avanneet suunsa sitä vastaan. Yksi muistettavista puheista tuli Boyhood-elokuvasta Oscar-palkinnon saaneen Patricia Arquettelta tämän pokattua pystinsä.

(Episodi/ML)

 

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut