Mark Hamill pyysi Carrie Fisheriltä pokerinaamaa – yksi asia ratkaisi palaamisen Star Wars -elokuviin

Pää kääntyi.

Kun George Lucas kertoi Mark Hamillille Lucasfilmin suunnittelemista uusista elokuvista, joihin palaisi Leia, Luke ja Han, ainakaan Hamill ei ollut lainkaan varma palaamisestaan.

Syitä oli useita. Hän arveli ensimmäisten elokuvien jo onnistuneen niin hyvin, että epäili onnistuisiko se enää toistamiseen. Häntä myös arvelutti palaaminen ikääntyneenä ja erilaisena kuin fanit muistavat hänet. Lisäksi hän oli melko varma, ettei Harrison Ford palaisi rooliin, ”koska hän on liian vanha, liian rikas ja liian kärtyinen.”

Hamillin mukaan Carrie Fisher puolestaan oli lyönyt kätensä pöytää vasten ja sanonut heti: ”Olen mukana!” Hamill oli pyytänyt Fisheriltä pokerinaamaa ja sanonut: ”Ei kukaan halua nähdä 50-, 60-, 70-vuotiaita versioita meistä juoksemassa sinne tänne, lyömässä päitämme Kuolemantähteen. Se on surullista.”

Hamill ei heti suostunut rooliin, mutta joutui muuttamaan mieltään, sillä Ford päätti liittyä mukaan. Tämä käänsi myös Hamillin pään.

– Voisitko kuvitella, että olisin ainut, joka sanoo ei. Olisin nörttimaailman vihatuin mies, Hamill vitsaili.

Uuden trilogian ensimmäisessä osassa Hamillia tuskin ehdittiin nähdä. Seuraavassa osassa on toisin, sillä luvassa on roppakaupalla Luke Skywalkeria.

The Last Jedi saa ensi-iltansa 13. joulukuuta.

Lähde: Screen Rant, Vanity Fair

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut