Martin Scorsesen seuraava elokuva suoraan Netflixiin – Ei paras tapa katsoa, sanoo ohjaaja

Leffateatteriin ja mars, sanoo mestariohjaaja.

24.2.2017 18:00

Saimme vastikään tietää Martin Scorsesen The Irishman -rikoselokuvan päätyvän suoraan Netflixin ohjelmistoon striimausjätin ostettua elokuvan maailmanlaajuiset levitysoikeudet.

Vaikka Netflix-diili antaakin veteraaniohjaajalle tämän kaipaaman vapauden tehdä elokuvasta sellaisen kuin tämä itse haluaa (budjetin sanotaan olevan yli 100 miljoonaa dollaria), ei televisio ole Scorsesen mielestä oikea tapa katsoa elokuvia. BFI:n tapahtumassa puhuneen ohjaajan mielestä elokuvateatteri on edelleen syystä olemassa.

”Ongelmana ovat kaikki ruutua ympäröivät asiat. Tänä päivänä voit katsoa elokuvan iPadiltä. Voit tunkea sen lähemmäs kasvojasi makuuhuoneessasi, lukita oven ja katsoa sitä, mutta olen huomannut, että ympärilleni vilkaistessa, jopa kotona isolta ruudulta katsoessa, löytyy huoneesta vaikka mitä häiritsevää. Pirisevä puhelin. Ohikulkevia ihmisiä. Se ei ole paras tapa”, Scorsese summaa.

Scorsesen ohjaama The Irishman tuo pitkästä aikaa yhteen veteraaniohjaajan ja tämän entisen luottonäyttelijän Robert De Niron. Myös Al Pacinon ja Joe Pescin sanotaan esiintyvän vuonna 2019 ensi-iltansa saavassa elokuvassa.

Lähde: Screen Daily

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia